Halkın boykot tepkisi, bayram şekerlerine de yansıdı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, tezgâhlarda badem şekeri, çikolata ve lokum çeşitleri yerini alırken, halkın boykot ürünlere olan tepkisi esnafın da yerli ürünlere ağırlık vermesine neden oldu.

Halkın boykot tepkisi, bayram şekerlerine de yansıdı
Yayınlama: 12.06.2024
A+
A-

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte tezgâhlar; bayram şekerleri, çikolata ve lokum çeşitleriyle donatıldı.

Batman’da Kurban Bayramı’na sayılı günler kala tüm hazırlıklarını tamamlayan esnafın güzü vatandaşın alışveriş yapmasında. Ramazan Bayramı’na göre alışverişlerin durgun geçtiğini belirten esnaf, siyonist işgal çetesinin Filistin’de Gazze’de uyguladığı soykırım ve katliamlara desteklerini veren firmaların şeker markalarına da büyük bir boykot uygulandığını belirtti.

İşgalcileri destekleyen ya da fon sağladıklarını açık bir şekilde söyleyen bazı şeker firmalarının da olduğunu belirten esnaf, halkın duyarlılığı sayesinde yerli ürünlere daha çok ağırlık verdiklerini söyledi.

Advert

“Halkın boykot tepkisi şekerlere de yansıdı”

Kurban Bayramı için şeker hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Hüseyin Ayhan, halkın özellikle boykot ürünlerini almayarak yerli ürünlere yöneldiğine dikkat çekti.

Ayhan, “Özellikle yerli markalı şekerlere ağırlığımızı vererek ürünlerin çoğun getirdik ve müşterilerimizi bekliyoruz. Halkın bazı firmalara karşı ciddi bir boykot tepkisi var. Bunun nedeni ise israil ürünü ya da israile destek verdikleri içindir. Bizde kar zarar düşünmeden mümkün mertebe o ürünleri getirmedik. Çoğu firma iki bayram için tek seferde şeker çıkardığı için çikolata grubunda bayağı eksiğimiz var. Şeker fiyatları Ramazan Bayramıyla aynı hatta satışlar düşük olduğu için bazı şekerler daha uygun fiyata veriliyor.” ifadelerini kullandı.

“Tüm şekerlerimiz hazır vatandaşı bekliyoruz”

Bekledikleri yoğunluğun yaşanmadığını belirten Ayhan, “Batman’da şeker satışlarımız gelenek haline geldiği için son üç günde yapılıyor. Allah nasip ederse Perşembe gününden itibaren cuma ve cumartesi günleri iş yapmayı bekliyoruz. Normalde geçen yılarda bu vakitlerde biraz iş oluyordu ama bu bayramda aşırı bir durgunluk var ve bizler de beklemedeyiz. Ama inşallah son iki üç gün kala işlerin açılmasını ümit ediyoruz.” dedi.

“Yerli ürünlere daha çok yermeye başladık”

Şeker fiyatlarının Ramazan Bayramıyla aynı olduğunu belirten Vasfi Gültekin, “Bayram hazırlıklarımızı yaptık ve tüm ürünlerimizi açarak tezgâhlarımıza koyduk. Fakat bayrama kısa bir süre kalmasına rağmen beklediğimiz yoğunluk yok. Bu durgunluk israil ürünlerine yapılan boykottan da kaynaklanmış olabilir. Biz de o ürünlere fazla ağırlık vermedik ve yerli ürünlere daha çok yermeye başladık. Bayrama son üç kala satışların yoğun geçmesini bekliyoruz. Şeker fiyatları ise iki çikolata çeşidi dışında hemen hemen hapsi geçen bayramla aynıdır. Bizdeki şeker fiyatları ise 60 liradan başlıyor ve 650 liraya kadar vardır.” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.