ODUNCU, BÖLGEYE ALINMIYOR! GERCÜŞ’TE NELER OLUYOR?

Batman Valiliği tarafından Gercüş’ün bazı bölgelerinde 15 gün süreyle ‘geçici askeri güvenlik bölge’ ilan ettiğini duyurmuştu. Çevredekilerin, güvenlik bölgesi ilan edildiği bölgede bombardıman seslerinin duyulduğu ve yangın çıktığını ifade etti.

ODUNCU, BÖLGEYE ALINMIYOR! GERCÜŞ’TE NELER OLUYOR?
Yayınlama: 23.06.2024
A+
A-

‘Geçici askeri güvenlik bölgesine’ giden Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Batman Valiliğin yasak kararı gerekçe gösterilerek bölgeye girişi engellendi. Bölgede yaşananlara dair bilgi alınmadığını dile getirerek açıklamalarda bulunan Oduncu, şu ifadelere yer verdi.

“Dünden bu yana geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilen alanda yoğun bir bombardıman yapılmaktadır. Bombardıman sonrası bölgede çıkan yangın saatlerdir devam etmektedir. Yangınla birlikte özellikle yasak ilan edilen köylerden can ve mal kaybına dair de herhangi bir bilgi alamıyoruz. Öte yandan yangına müdahale konusunda ekipler yetersiz olmakla birlikte var olan ekipler de yasak gerekçe gösterilerek etkili bir müdahale yapamamaktadır.”

Advert

Oduncu, Mazıdağ ve Çınar’da 14 kişinin yaşamını yitirdiği yangın faciasını anımsatarak gerekli tedbir ve önlemlerin alınması için yetkililere çağrıda bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.