Oto klima bakım uzmanı, araç sahiplerini uyardı

Gündelik hayatın olmazsa olması otomobillerin en önemli donanımlarından birisi ise klima sistemleri. İç mekandaki hava kalitesine direk etki eden polen filtreleri, uzun süre değiştirilmemesi nedeniyle havalandırma sistemlerinde bakteri, virüs gibi birçok hastalığa davetiye çıkarabiliyor.

Oto klima bakım uzmanı, araç sahiplerini uyardı
Yayınlama: 12.06.2024
Düzenleme: 12.06.2024 13:39
A+
A-

Oto klima bakım uzmanı Cihat Oğur, araç polen filtrelerinin senede en az bir kez değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Uzun süre değiştirilmeyen polen filtrelerinin hastalıklara davetiye çıkardığına dikkat çeken Oğur, araç sahiplerini uyardı.

Klima filtresinin 6 ayda bir mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini ifade eden Oğur, “Müşterilerimiz yazın bize klima şikâyetiyle uğruyor. Memleketimiz çok sıcak olduğu için ister istemez yazın klimayı açıyoruz. Klimayı açtığımız zaman eğer kötü koku veriyorsa veya hava az atıyorsa bilin ki klima filtremiz tıkalıdır. O yüzden bilindik yerlere uğrayıp klima filtremizi her sene değiştirmemiz lazım.” dedi.

Advert

“6 ayda bir değiştirilmelidir”

Polen filtresinin sağlık için çok önemli olduğunu belirten Oğur, “Evdeki klima filtresi gibidir. Her yaz nasıl evdeki klimanın temizliğini yapıyorsak aracımızın da klima filtresini değiştirmemiz lazım. Değiştirmediğimiz zaman bu sefer bize kötü hastalıklara sebep olabiliyor. Örneğin kırmızı ışıkta durmuşuz. Öndeki aracın egzoz dumanı bile klima filtresini engelliyor. Eğer klima filtresi takılı değilse veya kirliyse o hastalık bize bulaşıyor. Bu ciddi hastalığa neden olabiliyor. Klima filtresi insan sağlığı için çok önemlidir. Bu yüzden her sene ya da 6 ayda bir klima filtremizi değiştirmemiz lazım.” diye konuştu.

Aracının klima filtresini değiştiren Yusuf Ekin, “Klimadan koku geliyordu, o yüzden ustanın yanına geldim. Klima filtresini sökmesini istedim. Klima filtresinin çok kötü olduğunu fark ettim. Bundan dolayı filtreyi değiştirdim. Klima filtresinin değiştirilmesini tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.