Batman, Ticaret ve Yatırım Forumu’na Ev Sahipliği Yaptı

Batman, Türk Devletleri Ticaret ve Yatırım İş Birliği Forumu (TTF) kapsamında, TTF Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Muhammed Arif Çetin’in organizatörlüğünde önemli bir lansmana ev sahipliği yaptı.

Batman, Ticaret ve Yatırım Forumu’na Ev Sahipliği Yaptı
Yayınlama: 28.07.2024
Düzenleme: 28.07.2024 12:27
A+
A-

8 ülkeden ve yurtiçinden iş insanları ile siyaset ve bürokrasi dünyasının seçkin isimlerinin yoğun katılım gösterdiği organizasyonda, önemli isimler TTF’nin muhtevası hakkında detaylı mesajlar verdi. Lansman, Ramada BY Wyndham Otel’de gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Ak Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zekeriya Aslan, “Hükümet burada, Devlet burada” ifadesini kullanarak, oluşumun ehemmiyetini vurguladı.

Advert

“Sizleri Batman’a Yatırıma Davet Ediyoruz”

Batman Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar da etkinlikte, “Sizleri Batman’ımıza yatırıma davet ediyoruz” diyerek, tüm sektörlerdeki iş insanlarına çağrıda bulundu. TTF Doğu ve Güneydoğu Anadolu Başkanı Muhammed Arif Çetin ve ROK Uluslararası Danışmanlık YK. Başkanı Aygün Aliyeva gibi diğer katılımcılar da konuşmalarında önemli mesajlar verdi.

Başkan Çetin’den Ekonomik İş Birliği Vurgusu

Milliyetçi Hareket Partisi Batman İl Başkanı ve TTF Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Muhammed Arif Çetin, yaptığı konuşmada, “Türk Ticaret Fuarı, hepimiz için ekonomik iş birliğini güçlendirmeyi ve büyümeyi amaçlayan önemli bir fırsattır. Bu vesileyle birlikteliğimiz, çeşitli sektörlerden firmaların ürün ve hizmetlerini sergilemesine ve tanıtmasına olanak tanıyacaktır. Bu fuarın Türk dünyasında yeni iş fırsatları yaratacağından ve Türkiye olarak Türk Devletleri ile olan ticaret hacmini artıracağından eminiz” dedi.

Çetin, Batman özelinde de değerlendirmelerde bulunarak, “Doğu ve Güneydoğu’da uluslararası platformlarda çok iyi firmalarımız mevcuttur. Özellikle Batman ve bölge firmalarımızın Türk Devletleri Teşkilatı ve Ortadoğu ülkeleri projelerinde ana yüklenici olarak bulunmalarını hedefliyoruz. Komşumuz Irak üzerinden Ortadoğu ülkelerine Güneydoğu ve Doğu Anadolu potansiyelini kullanarak, bölgemiz firmalarının potansiyelini de değerlendirerek Çin, Rusya ve Türk Devletleri ile Ortadoğu ülkeleri arasında köprü olabiliriz” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Başarı İçin Fırsatlar

Çetin, Türk Devletlerinin kaynakları ve ürünlerinin hem Orta Doğu hem de Balkanlar üzerinden lojistiğini ve pazarlamasını yaparak, Batman ve diğer Doğu ve Güneydoğu illerinde uluslararası başarılarıyla kendini kanıtlamış dinamik şirketlerin TDT içinde hak ettikleri yeri alacaklarına inandığını belirtti. “İYİLİK İÇİN TİCARET” parolasıyla hareket ettiklerini vurgulayan Çetin, organizasyonun Batman için büyük bir fırsat olduğunun altını çizdi.

Etkinlikte, ülkeler arası ekonomik iş birliğinin sosyo-kültürel bağları güçlendireceğine dair yapılan vurgular, davetlilerden tam not aldı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.