Batman’da “15 Temmuz Sancak Koşusu” Büyük İlgi Gördü

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “15 Temmuz Sancak Koşusu”, Batman’da büyük bir heyecanla gerçekleştirildi.

Batman’da “15 Temmuz Sancak Koşusu” Büyük İlgi Gördü
Yayınlama: 16.07.2024
A+
A-

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen etkinlikte, 24 başarılı ve Türkiye dereceleri yapmış sporcu, 2 bin metrelik parkuru “Demokrasi Bilinci, Elden Ele Taşınan Bir Bayrak Yarışıdır” sloganıyla tamamladı. Turgut Özal Bulvarında koşan sporculara esnaf ve vatandaşlarda alkış tutarak ve yoldan geçen araçlarda korna çalarak destek oldu. Gençlik Spor Bakanlığının koordinesinde, Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonuyla düzenlenen, ’15 Temmuz Şehitleri Anma ve Demokrasi Sancak Koşusu’ büyük bir heyecanla tamamlanmış oldu.

SANCAK KOŞUSU CUMHURİYET MEYDANINDA BAŞLADI

Cumhuriyet Meydanında Saat 20.45’te start alan ‘Sancak Koşusu’ Atatürk Parkında son buldu. 24 sporcunun 100 metre arayla koştuğu sancak koşusunda, sporcular bir öndeki sporcuya sancağı verip, koşuya devam etti. Sancak Koşusunun son 100 metresinde ise alana büyük bir coşkuyla giren sporcular, sancağı Atatürk Parkında bulunan Vali Ekrem Canalp’a saat 21.21’de teslim ettiler.

Advert

“SANCAĞI GENÇLERİN ELİNDE ALMAK GURUR VE ONUR VERİCİ”

Sancağı teslim alan Vali Ekrem Canalp; “Gençlerimizin elinden sancağı almak gurur ve onur vericidir. Bu sancak bizim şanlı şerefimizdir. Geleceğimiz olan gençlere güvenle aktarabiliriz. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır.” dedi.  Vali Ekrem Canalp daha sonra Sancağı 3 defa öperek, uzun süre salladı. Vali Canalp, sancak koşusunda yer alan sporcularla fotoğraf çektirip hepsini tebrik etti. Yapılan sancak koşusuna Batman Gençlik ve Spor Şube Müdürü Burak Eren’de eşlik etti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.