Batman’ın Göz Ardı Edilen Sorunu: Ölüm Yolu (OSB)

Yayınlama: 30.07.2024
A+
A-

Her hafta yeni bir kaza haberi, yeni bir ölüm… Batman halkı için Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yolunu “ölüm yolu” olarak bilinmeye devam ediyor. Bu yol, şehirdeki en çok kazanın ve ölümün yaşandığı yer olmasına rağmen, yetkililerin radarında bile değil.

Binlerce aracın günlük kullandığı bu yolda basit bir çözüm bile bulunamıyor. Işıklarının eksikliği, yolun kötü aydınlatılması ve diğer güvenlik önlemlerinin ihmal edilmesi, her geçen gün yeni can kayıplarına yol açıyor. Her bir kaza sonrası gündeme gelen OSB yolunun sorunu, bir süre sonra unutulup gidiyor. Ancak bir başka ölümlü kaza haberiyle tekrar hatırlanıyor.

Yetkililer ise bu sorunu çözmek yerine başka şeylerle meşgul. Siyasi çekişmeler, şovenist söylemler, heykeller, ziyaretler… Şehrin büyük sorunu olan bu yol, markalaşma ve gösteriş çabaları arasında gözden düşüyor. Vatandaşların güvenliği ve yaşamları ise hiçe sayılıyor.

Advert

Şimdi soruyorum: Kaç vatandaşımız daha ölmeli, kaç aile daha yas tutmalı, kaç kez baş sağlığı dileyeceğiz bu yüzden? Artık zaman kaybetmeden, OSB yoluna acilen çözüm bulunmalı. Işıklar konmalı, güvenlik önlemleri artırılmalı ve bu yolun gerçekten güvenli hale getirilmesi için gereken adımlar atılmalı. Batman halkı, hak ettiği güvenliği ve huzuru talep ediyor. Yetkililerin bu sorunu görmezden gelmesine ve ertelemesine daha fazla sessiz kalmamız mümkün değil.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.