Bem-Bir-Sen’den belediyeye eleştiri

Bem-Bir-Sen Batman İl Yönetimi, Batman Belediyesi’nde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında sendika üyelerine yönelik baskı, istifa ettirme ve sürgün uygulamaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Bem-Bir-Sen’den belediyeye eleştiri
Yayınlama: 10.07.2024
A+
A-

Açıklamada “Batman Belediyesi’nde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri akabinde üyelerimizin baskı ile istifa ettirilip başka bir sendikaya üye yapılması, çalışan haklarına ve sendikaların bağımsızlığına zarar vermiştir. Sendikamız üyesi olan birçok kişi usulsüz bir şekilde görevden alınarak görev ve kadrolarının dışındaki yerlere gönderildiler. Son seçimlerin ardından, üyelerimizin maruz kaldığı keyfi ve hukuksuz uygulamalar, sendikamızın ve üyelerimizin demokratik ve yasal haklarına karşı açık bir hak ihlalidir. Özellikle, yıllardır görevini layıkıyla yerine getiren itfaiye Amirlerimizin Zabıta Memuru olarak görevlendirilmesi, Müdür, Eğitmen, Şef, Teknisyen, Tekniker ve Mühendis kadrosundaki personelin hayvan barınağı, Mezarlık ve Park-Bahçe ve benzeri yerlere sürgün edilmesi kabul edilemez bir durumdur. Bem-Bir-Sen Üyesi olup, bir önceki yönetimle çalışmış olan tüm Müdür, Şef, Amir, Çavuş ve yetkili kişi kim varsa görevden alınması hukuki değil keyfiliktir. Ayrıca, Belediyede çalışan personelin tümü Belediyeyi yöneten kim olursa olsun (atanmış veya seçilmiş) yasalar çerçevesinde verilen görevi yapmak zorundadır. Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) olarak, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri akabinde, üyelerimize yönelik yaşanan baskı, Mobbing ve sürgünleri kınıyor, bu hukuk dışı muamelelerle üyelerimizin sindirilemeyeceğinin bilinmesini istiyoruz.

‘DÜPEDÜZ MOBBİNG VE AÇIK BİR HAK İHLALİDİR’

Zabıta Müdürlüğünde görev yapan Sendikamız Yönetim Kurulu Üyesinin 5. Caddeye sürülmesi ve 1997 yılından beri İtfaiyede Başarı ile görev yapan İtfaiye Amiri aynı zamanda İtfaiye İşyeri temsilcilimiz Zabıta Müdürlüğüne sürgün edilmiştir. Yandaş sendikanın yönetim üzerinde etkisiyle olduğuna inandığımız bu uygulamalar karşısında açıklama yapmamız elzem olmuştur. Bem-Bir-Sen olarak, yaşanan baskı, Mobbing ve sürgünler karşısında her türlü meşru müdafaayı ortaya koymaya kararlıyız. Bu tür haksız uygulamaların karşısındayız ve yapılan bu baskılara karşı bütün hukuki yollara başvuracağız. Üyelerimizin ve bütün memurlarımızın yanındayız ve her platformda mücadelemize devam edeceğiz.”

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.