Bisiklet fiyatları artınca ikinci el ve tamir seçenekleri tercih ediliyor

Yaz aylarının vaz geçilmezi ve doğal spor olarak kullanılan bisikletlere sıcak havalarda rağbet artıyor. Yeni bisiklet fiyatlarının yüksek bulan kimi vatandaş, eskisini tamir ederken kimisi ise uygun olduğu ikini el bisiklet almayı tercih ediyor.

Bisiklet fiyatları artınca ikinci el ve tamir seçenekleri tercih ediliyor
Yayınlama: 08.07.2024
A+
A-

Batman’da yeni bisiklet fiyatlarını yüksek bulanlar kimi vatandaş düşük maliyetle eskilerini tamir ederek yenilerken, kimi vatandaş ise ikinci el bisikletlere yönelmeye başladı.

Bisiklet satışlarında talebin arttığını belirten bisiklet satıcıları, imkânı olan vatandaşların yeni bisiklet aldığını maddi imkânı olmayanların ise ya eskilerini tamir ettirdiklerini ya da ikinci el bisiklet alma yoluna gittiklerini belirtti.

Kendilerine getirilen eski bisikletleri tamir ederek kullanılabilir hale getirdiklerini belirten bisiklet satıcıları, yarı fiyatına ikinci el bisikletlere de talebin arttığını söyledi.

Advert

“Hem satışlarımızda hem de tadilatta bir talep artışı var”

Havaların ısınmasıyla sıfır bisiklet satışlarında artış olduğu gibi tamir ve ikinci el bisikletlerde talebin arttığını belirten bisiklet satıcısı Yusuf Akgün, “Bisiklet satışları mart ayında havaların ısınmasıyla başladı ve eylül, ekim aylarına kadar sürüyor. Elimizde hem ikinci el hem de sıfır bisikletler bulunuyor ve satışlardan memnunuz. Tamir maliyeti yüksek olan bisikletleri yenisiyle takas yaparak müşterilerimize yardımcı oluyoruz.  Yeni bisiklet alamayanlar eski bisikletlerini bin ila bin 500 lira maliyetle tamir ederek yeniliyoruz. Vatandaş daha az bütçeyle bisikletini kullanıyor. Bu şekilde hem satışlarımızda hem de tadilatta bir talep artışımız oldu.” dedi.

“ikinci el bisikletlere talep arttı”

Yeni bisiklet fiyatlarını yüksek bulanların ya eskilerini tamire ya da ikinci el bisikletlere yöneldiğini ifade eden Akgün, “Eski bisikletlilerini getirip yenisi alan müşterilerimizin eski bisikletlerini kapı ününe bırakıp satıyoruz. Böyle olunca ikinci el bisikletlere de talep artı. Ekonomik durumu düşük olanlar ikici el bisikletleri tercih ediyor. Şu anda sıfır bisiklet fiyatları 3 biradan başlıyor 5 bin 500 liraya kadar çıkıyor. Yetişkin bisikletlerinin fiyatı ise 6 bin 500 liradan başlıyor ve bisikletin türüne göre 30 bin liraya kadar çıkıyor. İkinci el fiyatları ise yetişkinlerde 3 bin liradan başlıyor 5 bin 500 liraya kadar, çocukların ise bin 500 ila 2 bin lira arasında temiz ve güzel bir bisiklet buluna biliniyor.” diye konuştu.

“Birkaç yere baktıktan sonra karar verip alacağız”

Havaların ısınmasından dolayı çocuğuna bisiklet bakmaya geldiklerini söyleyen vatandaş Veysel Doğan, “Bisiklet sürmek telefon ve tabletlerden daha iyidir. Bisiklet hem spor içim hem de sağlıklı zaman geçirmesi daha iyidir. Bisiklet fiyatlarını sorduğumuzda 3 bin liradan başlayıp modellerine göre 20 bin liraya kadar olduğunu gördük. Şu anda almaktık ama halen bakıyoruz. Birkaç yere baktıktan sonra karar verip inşallah alacağız.” ifadelerini kulandı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.