Çiçek’ten Batman Halkına Anlamlı Çağrı!

Ak Parti MKYK üyesi Av. Murat Çiçek, Batman’da yayın yapan 14 gazetenin ortak tepkisine tam destek verdi.

Çiçek’ten Batman Halkına Anlamlı Çağrı!
Yayınlama: 04.07.2024
A+
A-

Basın önemli bir toplumsal kurum olduğunu belirten Ak Parti MKYK üyesi Av. Murat Çiçek konuşmasına şu şekilde devam etti.

“Batman’ın yerel basını kısıtlı imkanlara rağmen standartların üstünde”

Yerel basın ise yerel demokrasilerin, kent hukukunun ve bir kentin güçlenmesinin en önemli unsurlarındandır. Bu bağlamda kendi iç ihtilaflarının ve küslüklerinin enerjilerini sömürmesine rağmen, Batman yerel basınının kısıtlı imkanlarına rağmen Türkiye standartlarının çok üstünde bir düzeye sahip olduğuna canı gönülden inananlardanım. Çok iyi gazete ve gazetecilerimiz var.

İlan alamayan yerel basının son dönemlerde kamu kurumlarının ve belediyenin uyguladığı tasarruf tedbirleri sebebiyle yaşadıkları zorlukları üzüntüyle takip ediyorum. Açıkça ifade edeyim ki tasarruf tedbirlerinin çok daha anlamlı yerlerde ve alanlarda uygulanması gerekirken, yerel basın gibi maliyeti çok daha düşük alanlarda uygulanması hakkaniyete aykırı olmuştur. Alınan bu yanlış merkezi karara rağmen, hem yerel kamu otoritesinin (valilik) hem de belediyenin basit ilmi siyaset hamleleri ile vicdanımızı sızlatan bu durumu çözebileceklerine inanıyorum.

Advert

Bir siyasetçi olarak gücümün yeteceği her konuda yerel basınımızın değerli şahsiyetlerine elimden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğumu ifade etmek isterim.

“Gazete kültürü tekrar evlerimize girsin”

Bir Batmanlı vatandaş olarak da önerim, haber alma özgürlüğümüz açısından kusursuz bir şekilde hizmet aldığımız Batman yerel basınını bireysel olarak destekleme çağrısı yapmaktır. Gelin yerel gazetelerimizi sadece kamu kurumlarına ve az sayıdaki duyarlı işyerlerine hapsetmeyelim. Yerel basınımızı sadece internetten takip edip, pek çok emekçisini ekonomik sorunlarla baş başa bırakmayalım. Ekonomik gücü yeten her memleket evladı gerekirse ev aboneliği ile yerel basını desteklesin. Gazetelerimiz ve gazete kültürü tekrar evlerimize girsin. Batman yerel basını tekrar güçlensin. Batman’ın Batman yerel basınına her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Çünkü memlekette çözmemiz gereken çok iş ve sorun var. Yerel basının can çekiştiği bir memlekette o memleketin sorunlarının sağlıklı tespiti de mümkün olamaz. Ben şahsım adına eğer kabul ederlerse evim için abonelikler yapacağım. Gücü yeten tüm duyarlı dost ve hemşerilerimizi de abone olmaya davet ediyorum.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.