Oduncu: Uyarılar dikkate alınsaydı 4 vatandaşımızı kaybetmezdik

Batman’da meydana gelen ve dört kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazasıyla ilgili açıklama yapan DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, kazanın yaşandığı yolla ilgili 7 ay önce Meclis’te yaptığı konuşmayı paylaştı. Oduncu, “İktidar yetkilileri hamaset yapmak yerine uyarılarımızı dikkate alsaydı, bu elim kaza meydana gelmeyecekti” dedi.

Oduncu: Uyarılar dikkate alınsaydı 4 vatandaşımızı kaybetmezdik
Yayınlama: 29.07.2024
A+
A-

Oduncu, kazanın olduğu karayolu hakkında Meclis’te defalarca uyarıda bulunduklarını ancak sorumluların gerekli önlemleri almadığını vurguladı. Özellikle 23 Aralık 2023 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na yönelttiği tedbir çağrısını hatırlattı.

“Daha fazla can kaybetmek istemiyoruz”

Dün Batman-Beşiri arasında meydana gelen kazada 4 vatandaşımızı kaybettik, diyen Oduncu, Meclis’teki konuşmasına ait videoyu da paylaştı. “İktidar yetkilileri hamaset yapmak yerine uyarılarımızı dikkate alsaydı, bu elim kaza meydana gelmeyecekti. Bakanlığa, ‘Batman-Beşiri arasındaki OSB kavşağı bir an önce yapılsın, çünkü daha fazla can kaybetmek istemiyoruz’ dedik. Ancak bakanlık, farklı bir yerin yol çalışmalarıyla ilgili yanıt verdi. O gün uyarılarımız dikkate alınmış olsaydı, bu kazayı yaşamayacaktık. Sorumluluğunuzu hatırlatıyor ve bunun yaşamsal önemde olduğunu belirtmek istiyoruz. Lütfen, gerekli çalışmaları bir an önce hayata geçirin” ifadelerini kullandı.

“Artık ‘Ölüm Kavşağı’ Diye Anıyoruz”

Oduncu, Meclis’teki konuşmasında Batman ve Beşiri arasındaki OSB kavşağına da dikkat çekerek, “Yıllardır bu kavşakta ölümlü kazalar oluyor. Daha bir hafta önce 2 kişi ağır yaralandı. Bakanlığınıza bu yol hakkında soru önergesi vermiştik. Ancak gelen cevap, Batman’ı değil, farklı bir yerin yol çalışmasını içeriyordu. Orada ne ışıklandırma ne de üst geçit var. Maalesef kazalar devam ediyor. Sayın Bakan, buradayken bunu tekrar vurgulamak istiyorum: Lütfen, Batman-Beşiri arasındaki OSB kavşağını bir an önce yapın; daha fazla can kaybetmek istemiyoruz” dedi.

Advert

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.