Ramanlı, siyasi partilerden destek istedi

Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, HÜDA PAR’ın Vatandaşlık Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi hakkında bilgi verdi ve diğer siyasi partilerden destek istedi. Ramanlı, partisinin son Olağan Kongresi’ni hatırlatarak HÜDA PAR’ın güçlenerek siyasi yoluna devam ettiğini belirtti ve yeni dönemin Türkiye siyaseti için hayırlı olmasını diledi.

Ramanlı, siyasi partilerden destek istedi
Yayınlama: 09.07.2024
A+
A-

Konuşmasında, HÜDA PAR’ın Aralık 2023’te sunduğu kanun teklifini detaylandıran Ramanlı, bu teklifin çifte vatandaşlık sahipleri arasında yer alan ve insanlığa karşı suç işleyenlerin vatandaşlıktan çıkarılmasını ve yargılanmasını öngördüğünü vurguladı. Uluslararası sözleşmelere atıfta bulunarak, Türkiye’nin bu suçlarla etkin mücadele etme yükümlülüğünü yerine getirmesi gerektiğini belirtti ve Adalet Bakanlığı’nın konuyla ilgili adım atmamasını eleştirdi.

Ramanlı, kanun teklifinin Meclis Genel Kurulu’nda görüşüleceğini ve diğer milletvekillerinden bu teklife destek vermelerini beklediklerini ifade etti. Filistin meselesine duyarlılık çağrısı yaparak, insanlığın ortak vicdanı gereği bu teklife destek olunması gerektiğini dile getirdi.

Ayrıca Ramanlı, öğretmenlerin uzman ve başöğretmenlik için 10 yıl şartının düşürülmesi talebini ve ücretli öğretmenlerin maaşlarının iyileştirilmesi gerektiğini de dile getirdi. Eğitim fakültelerinin kalitesinin artırılması gerektiğine de vurgu yaptı.

Advert

Ramanlı’nın açıklamaları, HÜDA PAR’ın gündemini ve Türkiye’deki insan hakları ve adalet meselelerine yönelik duruşunu ortaya koydu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.