Serkan Ramanlı: Kürtler Ülkenin Asli Kurucu Unsurudur

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, partisinin 5. Olağan Büyük Kongresi sonrası yaptığı açıklamada, Kürtlerin Türkiye’nin asli kurucu unsuru olduğunu vurgulayarak, yıllarca dillerinin yasaklandığını belirtti. Ramanlı, anadilde eğitim konusunda anayasa ve ilgili yasalarda değişiklik yapılması gerektiğini ifade etti.

Serkan Ramanlı: Kürtler Ülkenin Asli Kurucu Unsurudur
Yayınlama: 08.07.2024
A+
A-

HÜDA PAR’ın 5. Olağan Kongresi sonrası açıklamalarda bulunan Ramanlı, “Bugün aramıza yeni katılan üyelerimizle birlikte genel idare kurulumuz istişare kurulumuz daha da güçlendi. Yükümüzün daha da ağırlaştığının farkındayız. Bu yükü kaldırabileceğimiz kadrolarımızı temin ettik. İnşallah çok güzel hizmetlere imza atacağız. Hakça paylaşım ve adil sistem dedik. Herkesin bu ülkede insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşayabileceğini biliyoruz. Bunu ispat edebiliriz. Adil bir sistemde 85 milyon vatandaşın kendilerini birinci sınıf vatandaş hissetmesi mümkündür” şeklinde konuştu.
Ramanlı, Kürt vatandaşlarının Türkiye’nin asli kurucu unsuru olmasına rağmen yıllarca dillerinin yasaklandığını ve anadilde eğitim konusunda ciddi engeller olduğunu belirtti. Anayasa ve ilgili yasaların bu konuda değişmesinin önemine dikkat çekti ve HÜDA PAR’ın bu çözümün bir adresi olacağını ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.