“Sorunların çözümü için her türlü işbirliğine hazırız”

DEM Parti Batman İl Başkanlığı, Siirt çevre yolunda yaşanan kazalarla ilgili basın toplantısı düzenledi. Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Sönük, belediye olarak sorunların çözümü için işbirliğine ve her türlü yardımlaşmaya hazır olduklarını vurguladı.

“Sorunların çözümü için her türlü işbirliğine hazırız”
Yayınlama: 31.07.2024
A+
A-

Parti binasında gerçekleştirilen basın açıklamasına, DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Sönük, DEM Parti İl Eş Başkanları Songül Korkmaz ve Mustafa Mesut Tekik ile DBP İl Eş Başkanı Resul Çetin katıldı.

“Ruhsatlar İl Özel İdare tarafından verildi”

Basın toplantısında konuşan Gülistan Sönük, Siirt çevre yolunun hem sağ hem de sol taraflarının, halkın can güvenliği düşünülmeden ve denetimsiz bir şekilde imara açıldığını belirtti. “Bu bütün yapıların, düğün salonlarının, eğlence merkezlerinin, petrol istasyonlarının ruhsatları İl Özel İdare tarafından verildi ve imara açıldı. Dolayısıyla, kurum olarak bu konuda sorumluluğumuz ve denetimimiz olmamasına rağmen, Karayolları ve ilgili tüm yetkili kurumlara çağrıda bulunuyoruz. Belediye olarak bu sorunun çözümü için işbirliğine, yardımlaşmaya ve dayanışmaya hazırız” dedi.

“Yolla ilgili hiçbir adım atılmadı”

Batman – Beşiri arasında OSB kavşağında yaşanan kazaların önlenmemesinin büyük bir eksiklik olduğunu dile getiren Milletvekili Zeynep Oduncu, “Bu kazaların sebebi, artık bir katliam gibi göz göre göre gelinen bir aşama. Defalarca dile getirmemize rağmen, bu yollarla ilgili herhangi bir çözüm bulunmadı. Geçmişteki EKAP listelerinde yer alan sözleşmeler ve ihale süreçleri var ama yolla ilgili hiçbir adım atılmadı. Ayrıca TEDAŞ’ın bölgede aydınlatma direklerini yerleştirmediği belirtiliyor. Aydınlatmaların yapıldığına dair bir ifade var; ancak gerçekten aydınlatma yok” şeklinde konuştu.

Advert

Toplantıda, yaşanan kazaların önlenmesi ve yol güvenliğinin artırılması için acil önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.