Valilikten kaza ile ilgili açıklama! “Yol çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir”

Batman Valiliği, 28 Temmuz 2024 tarihinde saat 22.15 sıralarında Batman-Siirt yolunun 22+500 km’sinde meydana gelen trafik kazası hakkında açıklama yaptı.

Valilikten kaza ile ilgili açıklama! “Yol çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir”
Yayınlama: 29.07.2024
A+
A-

Kazaya karışan 19 yaşındaki sürücü M.A.A., Beşiri istikametinden Batman il merkezine seyir halindeyken, karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalara çarptı. Kaza sonucunda S.O. (48), İ.O. (40), S.O. (12) ve D.O. (3) yaşındaki 4 vatandaş hayatını kaybetti. Sürücünün, kaza sonrasında aracını olay yeri yakınındaki bir akaryakıt istasyonuna park ederek başka bir araçla güvenlik güçlerine teslim olduğu öğrenildi.

Valilik açıklamasında, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından Batman-Beşiri bölünmüş yolunun Çöplük Kavşağı’ndan OSB Kavşağı’na kadar olan 6.6 km’lik kesimine ilişkin projenin 8 Eylül 2023 tarihinde ihale edildiği belirtildi. 17 Kasım 2023 tarihinde işyeri teslimi yapılarak, 9.6 km’lik km’lik Hasankeyf aksında çalışmalara başlanmış olup, 2024 yılı içerisinde bitirilmesi hedeflenen çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir. Projenin, 2024 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Proje kapsamında, bölünmüş yol olmayan Hasankeyf kesiminin bir an önce bölünmüş yola dönüştürülmesi planlanıyor. Çöplük Kavşağı-OSB Kavşağı arasında inşa edilecek yolda orta refüj ile ayrılmış BSK asfalt uygulanacak. Ayrıca, yol güvenliğini artırmak için standart trafik işaretlemeleri, ilave hız kesici sarsma bantları ve güneş enerjili ikaz flaşörleri yerleştirileceği duyuruldu.

Advert

Valilik, Emniyet ve Jandarma ekiplerinin yıl boyunca bu güzergahta denetim ve uygulama gerçekleştirdiğini, 2024 yılı içerisinde yaklaşık 75 bin aracın denetlendiğini ve 3471 araç ve sürücüsüne cezai işlem uygulandığını belirtti. Trafik kazasına karışan sürücü M.A.A., gözaltına alınmış olup, yapılan incelemede plakasız araç kullanma, ışıklı (çakarlı) araç kullanma, hız limitini aşma ve zorunlu trafik sigortasız araç kullanma gibi ihlallerden cezai işlem uygulandığı tespit edilmiştir.

Valilik, projelerin tamamlanmasının ardından, emniyet ve jandarma trafik denetimlerinin etkin bir şekilde devam edeceğini vurguladı.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.