Yeniden Refah Partisi’nden yerel basına destek mesajı

Batman’da 14 yerel gazetenin aynı manşetlerle çıkmasının ardından Yeniden Refah Partisi’nden destek mesajı geldi.

Yeniden Refah Partisi’nden yerel basına destek mesajı
Yayınlama: 03.07.2024
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Orhan DOYAN yaptığı açıklamada, yerel gazetelerin halkın gözü kulağı olduğunu ve onlara destek vermenin zorunlu olduğunu belirtti.

‘DESTEK VERMEK ZORUNLU’

Doyan, şu ifadeleri kullandı: “Tasarruf genelgesi sonrası yerel gazetelerimiz zor durumda bırakıldı. Tasarruf tedbirleri kapsamında alınan kararlarda yerel gazetelerin zor durumda olduğunu, buna binaen ayakta kalabilecek güçlerinin kalmadığını görmekteyiz. Bu durum, gazetelerin kapatılmasına kadar gidebilir. Yerel gazetelere yapılması gereken desteğin bir an önce sağlanması için Batman Valiliği ve Batman Belediyesi’nin elini taşın altına koyması gerekiyor. Aynı zamanda tüm siyasi partilerin, STK’ların ve odaların da destek olması önemlidir. Yerel basın olmazsa, hiç kimsenin sesini duyuracak bir kuruluş kalmaz ve yaptığımız çalışmaların kamuoyunda bir önemi kalmaz. Geç kalınmadan gereken yapılmalıdır.”

Advert

‘GEÇ KALINMADAN GEREKEN YAPILMALIDIR’

Doyan’ın açıklaması, Batman’daki yerel basının içinde bulunduğu zor durumu ve destek ihtiyacını vurgularken, bu konuda harekete geçilmesi çağrısında bulundu. Yeniden Refah Partisi’nin yerel basına verdiği bu destek, diğer siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına ve ilgili kurumlara örnek olabilecek nitelikte. Yerel basının sürdürülebilirliği ve halkın doğru bilgilendirilmesi adına gerekli adımların atılması, Batman’daki yerel gazetelerin yaşadığı sıkıntıların giderilmesine katkı sağlayacaktır. Yeniden Refah Partisi’nin bu çağrısının, yerel basına yönelik desteklerin artırılması konusunda önemli bir adım olması bekleniyor.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.