“YEREL BASIN TASARRUF TEDBİRLERİ DIŞINDA KALMALI”

ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, 14 gazetenin ortak manşetle çıkmasının ardından destek mesajı yayımladı.

“YEREL BASIN TASARRUF TEDBİRLERİ DIŞINDA KALMALI”
Yayınlama: 07.07.2024
A+
A-

Hükümetin tasarruf tedbirleri kapsamında yerel basına uyguladığı ‘Abone olamaz ve reklam veremezler’ ibaresinin kaldırılması gerektiğini belirten Başkan Nasıroğlu, her zaman yerel basının desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Selman Nasıroğlu; “Son günlerde kamuoyunda yankı uyandıran Tasarruf Tedbirleri Genelgesi, yerel basını yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakmıştır. Bu genelge ile kamu kurum ve kuruluşlarının günlük gazete alması ve kurum faaliyetiyle doğrudan ilgili olmayan gazetelere reklam vermesi yasaklanmıştır.

Yerel basın, demokrasinin ve kamuoyunun sesi olarak hayati bir öneme sahiptir. Bölgesel haberleri, gelişmeleri ve olayları halka ulaştırarak şeffaflık ve hesap verebilirliğin sağlanmasına katkıda bulunur. Aynı zamanda yerel esnaf ve işletmeler için önemli bir reklam ve tanıtım aracıdır.

Advert

Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nin yerel basına etkisi yıkıcı olacaktır. Yerel basın bir kentin sesi, kulağı, dili ve en büyük gücüdür. Yerel basını yok saymak, o kenti yok saymaktır.

Gazeteler, bu genelge ile abone ve reklam gelirlerinin önemli bir kısmını kaybedecektir. Bu durum, birçok gazetenin kapanmasına ve işsizliğe yol açacaktır. Bu nedenle, yerel basının Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamı dışında tutulmasını talep ediyoruz. Yerel basının hayati işlevini yerine getirebilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarının desteğine ihtiyacı vardır. Kamuoyunun da bu konuda duyarlı olması ve yerel basına destek vermesi önem taşımaktadır. Yerel basının yok olması, sadece basın sektörünü değil, tüm toplumu olumsuz etkileyecektir. Demokrasinin ve kamuoyunun sesi susturulacak, şeffaflık ve hesap verebilirlik zayıflayacaktır.

Bu nedenle, yetkililerden yerel basını korumak için acil adımlar atmalarını ve Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ni bu konuda yeniden düzenlemelerini bekliyoruz. ASKON olarak Batman yerel basınını desteklemek için tüm sivil toplum örgütlerini ve hemşerilerimizi haber alma özgürlüğünün devamlılığını sağlamak için gazetelere abone olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.