15 Baro, Kürtçe trafik uyarılarının silinmesine tepki gösterdi

Batman Barosu dahil 15 baro, Diyarbakır, Van, Mardin ve Batman’da yaya geçitlerindeki Kürtçe trafik uyarılarının silinmesine tepki gösterdi. Ortak açıklamada, Kürtçe’nin milyonlarca vatandaşın anadili olduğu vurgulandı.

15 Baro, Kürtçe trafik uyarılarının silinmesine tepki gösterdi
Yayınlama: 01.08.2024
A+
A-

Barolar, belediyelerin sorumlu oldukları yolların yaya geçitlerinde Kürtçe yazılan trafik uyarılarının kolluk kuvvetlerinin gözetiminde sivil kişilerin müdahalesiyle veya karayolları müdürlüğü görevlilerinin eliyle silindiğini belirtti. Trafik kurallarının can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla düzenlendiği, bu kuralların Türkçe dışında başka dillerde yazılmasının yasal bir engel teşkil etmediği ifade edildi.

‘KÜRDÜN VARLIĞINA VE DİLİNE KARŞI TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜN İFADESİ’

Açıklamada, bir kentte yaşayan insanların anadilinde trafik uyarı ve işaretlerinin olmasının düzenlemenin amacını zedelemediği, aksine trafik güvenliğine katkı sunduğu belirtildi. Bu tür müdahalelerin milyonlarca Kürdün varlığına ve diline karşı tahammülsüzlüğün bir ifadesi olduğu, birlikte yaşam kültürüne ve toplumsal barışa zarar verdiği vurgulandı. Açıklamanın sonunda, barolar, toplumsal barışa zarar veren bu uygulamalardan vazgeçilmesini ve bu uygulamaları gerçekleştiren kişiler hakkında etkin bir adli ve idari soruşturma yürütülmesi çağrısında bulundu.

Advert

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.