2024 Yılı Bitkisel Üretim Destekleri Açıklandı

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilere 2024 yılı için ödenecek bitkisel üretim destekleri belirlendi ve Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete’de yayımlandı. Destekler, tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini artırmayı ve verim ile kalitenin yükseltilmesini hedefliyor.

2024 Yılı Bitkisel Üretim Destekleri Açıklandı
Yayınlama: 26.08.2024
A+
A-

Destek Miktarları ve Ürünler

Destekler kapsamında, buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi ürünler için dekar başına 123 lira mazot ve 62 lira gübre desteği sağlanacak, toplamda 185 lira destek ödenecek. Çeltik üreticilerine ise 300 lira mazot ve 62 lira gübre desteği ile toplamda 362 lira verilecek. Kütlü pamuk, dane mısır, fındık ve kuru soğan gibi ürünler için de benzer destekler sağlanacak. Organik bal üreticilerine kovan başına 50 lira, sertifikalı fidan kullanımı için dekara 1000 lira, iyi tarım uygulamaları için ise 50 ila 400 lira arasında destek ödemeleri yapılacak.

Havzalarda Yetiştirilen Ürünlere Özel Destekler

Advert

Belirlenen havzalarda yetiştirilen ürünler için kilogram başına buğdaya 175 kuruş, arpa ve çavdara 75 kuruş, zeytinyağına ise 100 kuruş destek sağlanacak. Su kısıtı olan bölgelerde nohut ve mercimek eken çiftçilere ilave %50 destek ödemesi yapılacak.

ÇKS’ye Kayıtlı Çiftçilere Özel Destekler

Desteklerden yararlanmak isteyen çiftçilerin ÇKS’ye kayıtlı olması gerekiyor. Sertifikalı tohum üretimi, örtüaltı üretimi gibi alanlarda da çeşitli destekler sunulacak. Lisanslı depolarda muhafaza edilen ürünler için kira desteği ve muhasebe kayıtları üzerinden işletme başına 1000 lira ödeme yapılacak.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.