Bakan Açıkladı! Ödemeler hesaplara yatıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı. Bu ay ihtiyaç sahibi hanelere toplam 3,8 milyar TL ödeme yapılacak.

Bakan Açıkladı! Ödemeler hesaplara yatıyor
Yayınlama: 09.08.2024
A+
A-

Bakan Göktaş, sosyal hizmet anlayışları doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımları sürdürdüklerini belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle programın yıl sonuna kadar uzatıldığını kaydetti.

Düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerin yanı sıra, gelir kriterine dayalı olarak düzenli yardım alamayan hanelerin de programa dahil edildiğini ifade eden Göktaş, bugüne kadar hanelere toplam 92,1 milyar TL destek sağlandığını söyledi.

Program kapsamında, Aile Desteği Bileşeni aracılığıyla yaklaşık 3,2 milyon haneye 2,9 milyar TL, Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında ise 2,2 milyon haneye 900 milyon TL ödeme yapılacağını duyurdu.

Advert

Bakan Göktaş, sosyal yardımları bütüncül bir şekilde uyguladıklarını ve toplumun tüm kesimlerine eşit ve adil hizmet sunduklarını vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.