Bakanlık açıkladı: Kuaför ve güzellik salonları için yeni karar!

Berber, güzellik salonları ve kuaförlerin haftada bir gün kapatılmasına ilişkin uygulamadan güzellik salonları ve kuaförler muaf tutulacak.

Bakanlık açıkladı: Kuaför ve güzellik salonları için yeni karar!
Yayınlama: 28.08.2024
A+
A-

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, 1 Temmuz 2024 tarihinde yürürlüğe giren ülke genelinde berber, güzellik salonları ve kuaförlerin haftada bir gün kapatılmasına yönelik başlayan uygulamanın Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı yeni değişiklik sonrasında güzellik salonları ve kadın kuaförlerin bu uygulamadan muaf tutulacağını bildirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Çiftçi, “Bakanlık, uygulamanın başladığı tarihten bugüne kadar kadın kuaförleri ile güzellik salonlarının, kapalı olunan günlerde düğün ve nişan benzeri organizasyonlar özelinde belirlenen istisnalardan yeterince faydalanamadığı ve bunun sonucunda tüketicilerin hizmet almasında zorluklar yaşandığı görüldüğü aktarıldığından dolayı böyle bir uygulamaya geçildiğini duyurarak genelge yayınladı. Güzellik salonu ve kadın kuaförü üyelerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.