Başkan Cihan, aileleri Yaz Kuran kurslarına sahip çıkmaya çağırdı

Çocukların yaz Kur’an kurslarında Kur’an öğrenmenin yanında temel dini bilgileri, manevi değerleri, sevgi ve saygı gibi dini değerlerin doğrusunu öğrendiğini belirten Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, “Yaz Kur’an kursları eğitimine sahip çıkmak İslami bir vazifedir” dedi.

Başkan Cihan, aileleri Yaz Kuran kurslarına sahip çıkmaya çağırdı
Yayınlama: 13.08.2024
A+
A-

1 Temmuz tarihinde açılan yaz Kur’an kurslarının 16 Ağustos günü sona ereceğini aktaran Cihan, çocukların kurslar sayesinde Kur’an’ı Kerimi öğrenip, dini bilgiler derslerini aldıklarını söyledi.

Yaz Kur’an kurslarının çok önemli olduğunu belirten Cihan, günümüzde Kur’an’ı Kerim okumayı bilenlerin çoğu ilk defa Kur’an okumayı yaz kurslarında öğrendiklerini ifade etti.

Yaz Kur’an kurslarının, Kur’an’ı Kerim ve temel dini bilgiler ile manevi değerlerin öğrenildiği yerler olduklarına işaret eden Cihan, anne ve babaların çocuklarını mutlaka bu kurslara gönderme gayreti içerisinde olmaları gerektiğini kaydetti.

Advert

“Kurslar çocuklara dini değerleri öğretiyor”

Yaz Kur’an kurslarının çocukların yeni bir sosyal çevre edinmesini ve dini bilgileri öğrenmesini sağladığını dile getiren Cihan, “Yaz Kur’an kursları, çocuklarımıza sorumluluk, özgüven ve benlik saygısını geliştirmektedir. Çocukları kötü ortam ve arkadaşlardan korumaktadır. Çocuklar kurslarda Kur’an’ı Kerim’i öğrenmenin yanında temel dini bilgileri ve manevi değerleri, sevgi ve saygı gibi dini değerlerin doğrusunu öğrenmektedirler.” dedi.

“Yaz Kur’an kurslarına gönderilmeyen çocuklar, zihin ve zamanlarını boşa harcayacaklardır”

Çocukların daha yaşları küçüktür diyerek yaz döneminde açılan bu kurslardan mahrum bırakılmamaları gerektiğini belirten Cihan, şöyle devam etti:

“Çünkü öğrenme doğumla başlar ölümle biter. 4 yaş ve yukarısı çocuğun söylenenleri anlayabileceği en verimli ve ideal yaştır. Tatilde Yaz Kur’an kurslarına gönderilmeyen çocuklar, zihin ve zamanlarını boşa harcayacaklardır. Bu dönemlerde dinini öğrenmek için yaz Kur’an kurslarına gönderilmeyen çocuklara ileride eğitim vermek ya da verdirmek güçleşecektir. Öğrenmek için zihinsel olgunluğun en uygun olduğu bu yaşlarda öğrenilen bilgiler, öğrenme ve kalıcılık için en uygun bir dönemdir.”

“Anne ve babalar çocuklarını iyi birer Müslüman olmaları için yetiştirmekle mükelleftirler”

Ülkede namaz kılan veya kılamayan, Kur’an okumasını bilen ve bilmeyen birçok Müslümanın, öğrenmiş olduğu dini bilgilerinin çoğunu çocukken gittiği cami ve yaz Kur’an kurslarında öğrendiğini dile getiren Cihan, “Çocuklarımız abdestini, namaz, dua ve surelerini ve diğer dini bilgileri, Yaz Kur’an kurslarında öğrenmektedirler. Anne ve babalar çocuklarını iyi birer Müslüman olmaları için eğitmekle, yetiştirmekle mükelleftirler. Çocuklarımızın beynini Allah, Peygamber, Kur’an ve sahabe sevgisiyle doldurulmamız gerekir.” diye konuştu.

Ülkede ve dünyada hızla uyuşturucu ve madde bağımlılığı, sosyal medya sarhoşluğu oranlarının arttığını, maddeye başlama yaşının gittikçe düştüğünü belirten Cihan, ebeveynlerin sorumluluk bilinci ile hareket ederek çocuklarına sahip çıkması, küçük yaşta İslam’ı, Kur’an’ı Kerimi, Resulullah’ın hayat çizgisini öğretmesi gerektiğini söyledi.

“Yaz Kur’an kursları eğitimine sahip çıkmak İslami bir vazifedir”

Aileleri yaz Kur’an kurslarına sahip çıkmaya çağıran Cihan, son olarak şunları söyledi:

“Bu bir İslami ve toplumsal vazifedir. Eğer bu topraklarda Ezan-ı Muhammedi kıyamete kadar okunsun istiyorsak, kalbi Kur’an’a bağlı nesiller yetiştirmek zorundayız. Eğer bizim neslimizden meydanlarda ezanı yuhalayan Eblehe’lerin çıkmasını istemiyorsak yaz Kur’an kursları eğitimine sahip çıkmalıyız.”

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.