Batman İl Sağlık Müdürlüğü, Dünya Emzirme Haftası’nı Kutluyor

Batman İl Sağlık Müdürlüğü, 1-7 Ağustos tarihleri arasında kutlanan Dünya Emzirme Haftası kapsamında farkındalığı artırmayı ve anne sütü ile beslenmeyi teşvik etmeyi hedefliyor. Bu küresel etkinlik, bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en uygun besin olan anne sütüne dikkat çekiyor.

Batman İl Sağlık Müdürlüğü, Dünya Emzirme Haftası’nı Kutluyor
Yayınlama: 02.08.2024
A+
A-

ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ

İl Sağlık Müdürlüğü, Anne sütü, bebeğin tüm besin öğesi gereksinimlerini karşılayan, kolayca sindirilebilen ve çeşitli hastalıklara karşı koruma sağlayan eşsiz bir besindir. Ancak, dünyada yenidoğan bebeklerin yarısından azı hayatlarının ilk saatinde anne sütü alarak hayata başlamaktadır. İlk altı ay sadece anne sütü ile beslenen bebeklerin oranı %44’tür. Türkiye’de ise bu oran %40,7 olup, ortalama emzirme süresi 17 aydır. Türkiye’de, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” ile bebeklerin ilk altı ayında sadece anne sütü ile beslenme oranını artırmaya yönelik çalışmalar sürdürülmektedir. Bu program, 1991 yılından bu yana başarılı emzirmeyi teşvik etmek için uygulanmaktadır.

EMZİRMENİN FAYDALARI

Anne sütü, bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir, zeka gelişimini destekler ve ileri yaşlarda obezite ve diyabet riskini azaltır. Ayrıca, emziren annelerde meme ve yumurtalık kanseri riski azalır. Emzirme, anne ve bebek arasındaki duygusal bağı güçlendirir ve bebeğin psikolojik gelişimine olumlu katkı sağlar.

BAŞARILI EMZİRME İÇİN ON ADIM

Batman İl Sağlık Müdürlüğü, başarılı emzirme için “On Adım Stratejisi”ni uygulamaktadır. Bu strateji, annelerin bebekleriyle bir arada tutulması, doğru emzirme teknikleri ve anne sütünün korunması gibi konularda bilgi verir. Ayrıca, “Bebek Dostu Hastane” unvanı, anne adaylarını emzirme konusunda bilgilendiren ve destekleyen hastanelere verilmektedir.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.