Batman Park AVM, Kendi Elektriğini Üretecek

Batman’ın ilk alışveriş merkezi olan Batman Park AVM, açıldığı günden bu yana kentte birçok ilk ve yeniliği beraberinde getirdi. Hem küresel hem de ulusal markaları Batman halkıyla buluşturan AVM, sosyal sorumluluk projeleri ve etkinliklerdeki öncülüğü ile de dikkat çekiyor.

Batman Park AVM, Kendi Elektriğini Üretecek
Yayınlama: 20.08.2024
A+
A-

Son olarak, Batman Park AVM’den büyük bir yatırım atağı geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şükrü Deniz, Batman Park’ın artık kendi elektriğini üreteceğini duyurdu. 2023 yılında projelendirilip tamamlanan Güneş Enerji Santrali (GES), üretime başladı. Temiz ve sürdürülebilir enerjiye odaklanan projeyle, AVM’nin yıllık elektrik tüketiminin %100’ü karşılanacak.

GES tesisinin 2 MW kapasiteye sahip olduğunu belirten Deniz, santralin yıllık yaklaşık 2000 hanenin enerji ihtiyacını karşılayacağını söyledi. Ayrıca, bu projeyle birlikte yılda 12.000 ağacın kurtarılmasına ve 1850 ton karbon emisyonunun azaltılmasına katkıda bulunulacağı ifade edildi.

Ahmet Şükrü Deniz, Batman Park AVM’nin bölgeyle bütünleşen bir yapıya sahip olduğunu ve gelecekteki projelerle farkındalık yaratmaya devam edeceklerini vurguladı. “Batmanımızla ve bölgemizle bütünleşen bir yapımız var. Bundan sonra da yeni projelerimizle farkındalık yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.