Batman SGK’dan IBAN Dolandırıcılığına Karşı Uyarı!

Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, son dönemde vatandaşlara gönderilen yanıltıcı SMS’ler hakkında kamuoyuna önemli bir duyuru yaptı. Bu mesajlarda, genel sağlık sigortası prim borcunun bulunduğu ve iletilen IBAN numarasına para yatırılması gerektiği iddia ediliyor. Ancak bu mesajlar gerçeği yansıtmıyor ve dolandırıcılık amaçlı gönderiliyor.

Batman SGK’dan IBAN Dolandırıcılığına Karşı Uyarı!
Yayınlama: 11.08.2024
A+
A-

Kurum yetkilileri, genel sağlık sigortası prim borcu olan vatandaşların, borçlarını sadece anlaşmalı bankalar aracılığıyla bankamatik, internet bankacılığı, mobil bankacılık veya e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ile ödeyebileceğini belirtti. Hiçbir şekilde IBAN numarasına doğrudan ödeme yapılmaması gerektiği vurgulandı.

IBAN NUMARASINA DOĞRUDAN ÖDEME YAPMAYIN

Ayrıca, Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Kurum tarafından gönderilen bilgilendirme mesajlarında veya tebligatlarda hiçbir IBAN numarasının yer almadığını hatırlatarak, vatandaşların bu tür yanıltıcı SMS’lere itibar etmemesi gerektiğinin altını çizdi. Vatandaşların dolandırıcılık mağduru olmamaları için dikkatli olmaları, şüpheli mesajlar aldıklarında bu durumu hemen yetkililere bildirmeleri önerildi. Kurum, halkı bu tür sahte mesajlara karşı dikkatli olmaya ve resmi ödeme kanalları dışında yapılan hiçbir talebe itibar etmemeye çağırıyor.

Advert

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.