Batman’da Altın ve Gümüş İşlemeciliği İçin İlk Adım Atıldı

Batman’da kurulması planlanan Altın ve Gümüş İşlemeciliği İmalat Sanayii için ilk adım atıldı. Vali Ekrem Canalp başkanlığında yapılan toplantıda, bu önemli projenin hayata geçirilmesi için yürütülecek çalışmalar ele alındı.

Batman’da Altın ve Gümüş İşlemeciliği İçin İlk Adım Atıldı
Yayınlama: 28.08.2024
A+
A-

Toplantıda, Batman’da altın ve gümüş işlemeciliği yapan esnafla bir araya gelen Vali Canalp, esnafın istek ve taleplerini dinleyerek, Küçük Sanayi Sitesi projesi hakkında istişarelerde bulundu. Projenin Batman’a katkı sağlayacağına inandığını belirten Vali Canalp, gerekli talimatları vererek projeyi destekleyeceklerini ve yakından takip edeceklerini vurguladı.

VALİ CANALP ‘ROL MODEL OLACAK’

Vali Canalp, Batman’ın altın ve gümüş işlemeciliğinde Türkiye genelinde önemli bir konuma sahip olduğunu, kurulacak yeni sanayi sitesinin bu alanda bir rol model olacağını belirtti. Ayrıca, külçe altın ve gümüşün işleneceği bu sanayi sitesinin, hem yurtiçi hem de yurtdışı piyasaların altın ihtiyacını karşılayacağını ifade etti.

Advert

90 İŞLETME YER ALACAK

Yaklaşık 90 işletmenin yer alacağı sanayi sitesinin, Batman ekonomisine ve istihdama büyük katkı sağlayacağına dikkat çekti. Toplantıya, Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Ömer Faruk Özel ve 30 kişilik kuyumcu esnafından oluşan bir heyet katıldı.

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.