Batman’da Altın ve Gümüş İşlemeciliği İçin Sanayi Sitesi Kuruluyor

Batman’da kurulacak yeni endüstriyel alanların içerisine altın ve gümüş işlemeciliğinin yapılacağı küçük sanayi sitesi kurulması için çalışmalara başlandı.

Batman’da Altın ve Gümüş İşlemeciliği İçin Sanayi Sitesi Kuruluyor
Yayınlama: 13.08.2024
A+
A-

Altın ve gümüş işlemeciliği konusunda Türkiye’de önemli bir yere sahip olan Batman’da kurulması planlanan küçük sanayi sitesinde külçe altın ve gümüş işlenerek yurt içi ve yurt dışı piyasalarının altın ihtiyacı karşılanacak.

Batman ekonomisine katkı sağlayacak yaklaşık 90 işletmenin yer alacağı küçük sanayi sitesinin hem ilin ekonomisine hem de istihdama büyük katkı sağlayacağı belirtildi.

Türkiye’de ilk olarak Batman’da kurulacak olan bu tesis ile Batman ili altın ve gümüş işlemeciliği alanında rol model olacağı ifade edildi.

Advert

Bu kapsamda Batman’da kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren Mehmet Mehdi Akdi, Abdullah Tunç ve Ramazan Şebay’dan oluşan bir grup girişimci, Vali Ekrem Canalp’i makamında ziyaret ederek, kurulacak Altın ve Gümüş İşlemeciliği Küçük Sanayi Sitesi’nde arsa tahsisi talebinde bulundu.

Girişimcileri makamında kabul eden Vali Canalp, yapılacak planlamalar neticesinde girişimcilerin taleplerinin karşılanacağını ifade ederek, ilin kalkınması için atılan her adımın önemli olduğunu kaydetti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.