Batman’da tüketici hakem heyetine 4 bini aşkın başvuru

Batman’da tüketici hakem heyetine 1 Ocak’tan bu yana kadar 4 bin 393 başvurunun yapıldığı, başvuruların yüzde 51’i tüketici lehine sonuçlanırken yüzde 49’u ise tüketici aleyhine sonuçlandığı belirtildi.

Batman’da tüketici hakem heyetine 4 bini aşkın başvuru
Yayınlama: 13.08.2024
A+
A-

Batman Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan İl Tüketici Hakem Heyetine 1 Ocak tarihinden 6 Ağustos tarihine kadar 4 bin 393 başvuru yapıldığı belirtilen açıklamada, 2023 yılından kalan başvurularla birlikte toplam 4 bin 622 başvurunun ise karara bağlandığı aktarıldı.

Açıklamada, “Başvuru sıralamasında, bin 958 başvuru ile tekstil ve giyim ürünleri birinci sırayı alırken, 719 başvuru ile dayanıklı tüketim malları ikinci sırayı ve 341 başvuru ile ev elektroniği ürünleri üçüncü sırayı almıştır.

Başvuruların sonuçlanması için mevzuatta 6 aydan 9 aya kadar bir süre içinde karar verileceği öngörülmüş ise de Batman İl Tüketici Hakem Heyetinde başvurular yaklaşık olarak (savunma, bilirkişi incelemesi vb. sebeplerle geçen süre dâhil) 2-3 ay içerisinde karara bağlanmaktadır. Başvurularının yüzde 51’i tüketici lehine sonuçlanırken yüzde 49’u ise tüketici aleyhine sonuçlanmıştır.” denildi.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.