Batman’da Türkiye’nin İlk Spor Ortaokulu Açıldı

Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen ‘Spor Ortaokulu’ projesi, Batman’da Veysel Karani Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde 2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılında hizmete girecek. Milli Eğitim Bakanlığının onayladığı ve pilot okul olarak seçilen bu proje, spor eğitimine erken yaşlarda başlanarak profesyonel sporcular yetiştirmeyi hedefliyor.

Batman’da Türkiye’nin İlk Spor Ortaokulu Açıldı
Yayınlama: 25.08.2024
A+
A-

Başarılarla Tanınan Veysel Karani AİHL’ye Yeni Spor Ortaokulu

Batman merkezde bulunan ve spor başarılarıyla tanınan Veysel Karani Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2020 yılında Doğu ve Güneydoğu’nun ilk Spor Proje Okulu olarak açılmıştı. Okul, dört yıl içinde ulusal ve uluslararası düzeyde 1359 madalya ve kupa kazanarak Türkiye’nin en başarılı spor okullarından biri haline geldi. Yeni açılacak Spor Ortaokulu, bu başarıların devamını sağlamak ve genç sporcuları erken yaşta profesyonel eğitime kavuşturmak amacıyla kuruldu.

Advert

“Türkiye ve Dünyaya Örnek Olmak İstiyoruz”

Veysel Karani Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Siraç Dadak, Spor Ortaokulu’nun olimpik sporlar, bireysel sporlar, takım sporları, zekâ sporları, dövüş sporları, hava sporları ve ekstrem sporlar gibi geniş bir yelpazede eğitim vereceğini belirtti. Dadak, okulun Türkiye ve dünyaya örnek olmayı hedeflediğini ifade ederek, projeye destek veren Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti.

Yeni Spor Ortaokulu, Batman’ın spor alanındaki yeteneklerini geliştirecek ve ulusal ile uluslararası düzeyde temsil edecek sporcular yetiştirmeyi amaçlıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.