Batmanlı İş İnsanından Güneş Enerjisi Yatırımı

Batman’ın tanınmış iş insanı Hüseyin Konakçı, otel, tekstil ve inşaat projelerinin yanı sıra güneş enerjisi projelerine de yatırım yaparak Batman’ın kalkınmasına katkıda bulunmayı sürdürüyor. Konakçı, çatı GES projelerinin ardından şimdi Gercüş ilçesinde büyük bir güneş enerji santrali kurduğunu duyurdu.

Batmanlı İş İnsanından Güneş Enerjisi Yatırımı
Yayınlama: 25.08.2024
A+
A-

‘Gercüş’te 1150 KW Santrali Kurdu’

Konakçı, Real Konak Hotel ve Konak Tekstil Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütürken, Batman’ın Gercüş ilçesi Koçak köyünde tarıma elverişli olmayan 30 dönümlük arazide 1150 KW gücünde bir güneş enerji santrali kurduklarını açıkladı. Panellerin üretimi için Düzce’deki fabrikayı da ziyaret eden Konakçı, yerli üretimin önemine vurgu yaptı.

“GES’ler, Enerji Bağımsızlığı ve Değer Artışı Sağlar”

Konakçı, GES projelerinin birçok avantaj sunduğunu belirterek, “Güneş enerji santralleri, güneş ışığından elektrik enerjisi üretir ve elektrik şebekelerinden bağımsız çalışabilir. Bu projeler, işletmelerin ve evlerin değerini artırır, düzenli bakım gerektirmez ve uzun ömürlüdür” dedi. Ayrıca, diğer iş insanlarının da benzer yatırımlar yapmasını temenni etti.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.