“Belediyenin kararı toplumsal huzuru tehlikeye atıyor”

Batman Raman Der Yürütme Kurulu, Batman Belediyesi’nin taziye evlerinde günlük 100 kişilik yemek verme hizmetini kesme kararına tepki gösterdi.

“Belediyenin kararı toplumsal huzuru tehlikeye atıyor”
Yayınlama: 30.08.2024
A+
A-

Ramanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferzet Turan, yoksulluğun ve ekonomik zorlukların derinleştiği bu dönemde alınan kararın halkta büyük bir hayal kırıklığı yarattığını belirtti. Turan “Sosyal yardımlaşmanın her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu bir dönemde, Batman Belediyesi’nin taziye evlerinde sunulan yemek hizmetini kesmesi, toplumun yoksul kesimlerini daha da zor durumda bırakmıştır. Bu karar, halkın dayanışma duygusunu zayıflatarak sosyal adaletin ve toplumsal huzurun korunmasını tehlikeye atmaktadır” dedi.

BU KARAR YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLSİN

Raman Der olarak yaptıkları ankette de kamuoyunun büyük çoğunluğunun bu hizmetin devam etmesi yönünde görüş belirttiğini ifade eden Turan “Taziye yemekleri, sadece bir gelenek değil, aynı zamanda zor zamanlarda dayanışmayı hissetmek isteyen insanlar için bir teselli kaynağıdır. Belediye yönetimini, bu kararı yeniden gözden geçirerek taziye yemeklerini geri getirmeye davet ediyoruz” dedi.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.