Ciğerlo TOKİ Sakinleri: “Sorunlar Büyüyor, Yetkililer Sesimizi Duyun”

Batman’da sorunlarına bir türlü çözüm bulamayan Ciğerlo TOKİ sakinleri yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

Ciğerlo TOKİ Sakinleri: “Sorunlar Büyüyor, Yetkililer Sesimizi Duyun”
Yayınlama: 26.08.2024
A+
A-

Yaşadıkları sorunları ilgili yerlere defalarda iletmelerine rağmen muhatap bulamadıklarını ve sorunlarının giderek büyüdüğünü belirten Batman merkeze bağlı Yenişehir Mahallesi Ciğerlo TOKİ sakinleri, yetkililerin artık seslerini duymalarını istedi.

14 aydır teslim aldıkları 658 konutlu evlerinde başta ulaşım, elektrik ve su kesintileri, asansörlerin halen faaliyete alınmaması, okul ve sağlık kuruluşunun olmaması, herhangi bir güvenliğin bulunmaması ve TOKİ yönetiminden almaları gereken hizmeti alamadıkları gibi birçok sorunla yaşamaya çalıştıklarını belirten vatandaşlar, artık dayanacak güçlerinin kalmadığını söyledi.

Ciğerlo TOKİ’de yaşanan sorunlar yüzünden birçok vatandaşın evini boşaltarak şehir merkezinde kiraya girmek zorunda kaldığını ve bunun da kent merkezinde kira artışlarına sebep olduğunu belirten vatandaşlar, sorunların giderilmesiyle boşalan yüzlerce evin dolacağını ve kira artışlarına karşı da çözüm olacağını ifade etti.

Advert

Yaşadıkları sorunların çözümü ve tepkilerini göstermek için bir araya gelen Ciğerlo TOKİ sakinleri, ellerinde Batman milletvekillerine, Batman Belediyesi Başkanlığına, Batman Valiliğine çağrı da bulunan pankartlarla seslerini duyurmaya çalıştı.

“Sesimizi duysunlar”

Tüm kurumlardan hak ettikleri hizmeti beklediklerini belirten vatandaş Abdülkadir Özülkü, “658 konutlu Ciğerlo TOKİ sakinleri olarak belediyeden projesi biten yolumuzu tamamlamalarını istiyoruz. Çünkü burada her geçen gün yerleşim sayısı artmakta olduğu için kaza risklerini ortadan kaldırmalarını istiyoruz. İkinci büyük sorunumuz ise ulaşımdır. Buradan şehir merkezine saatte bir otobüsün kalkması vatandaşı mağdur etmektedir. Bu süreyi 30 dakikaya indirmelerini talep ediyoruz. Üçüncüsü ise burada artan sokak köpeklerinin kuduz, saldırı ve birçok risk oluşturmasından dolayı toplanmalarını istemekteyiz.” ifadelerini kullandı.

“Halk, yetkililerden hak ettikleri hizmeti bekliyor”

Yapılan hizmetlerin ise baştan salma ve yarım yamalak yapıldığını vurgulayan Özülkü, “Dördüncü sorunumuz ise su hatlarımız sürekli patlamaktadır ve sorunlar çok geç giderilmektedir. Sorun giderildikten sonra parke taşları ve iç yollarımız bozuk bırakılmaktadır. Bu da insanları mağdur etmektedir. Burada hiçbir sosyal alanımız yok. Sokak aydınlatmalarımız yok. Yılan ve akreplere karşı ilaçlama yapılmasını istiyoruz. Burada sorunlarımız giderek artmaktadır ve sorunlar giderilmezse yolunu bulan buradan gitmeye çalışıyor. Buraya gelmek isteyenler de sorunlar yüzünden gelememektedir.” dedi.

“Yaşadığımız sorunlara çözüm bulunamadığından sorunlarımız git gide artıyor”

14 aydır yaşadıkları sorunların giderek arttığını ve muhatap bulamadıklarını ifade eden Ferit Ekin ise şunları söyledi:

“Burada halen okul olmadığı için çocuklarımız taşımalı olarak gittiklerinden ulaşımda sıkıntı ve zorluk yaşıyorlar. Burada okul projesi var ama halen temeli atılmış değildir. Özellikle hafta sonları elektriklerimiz sürekli kesiliyor ve bununla beraber su sıkıntısı da yaşıyoruz. Yaklaşık 14 aydır buradayız ve sorunlarımızı sürekli bildirmemize rağmen TOKİ Emlak yönetimi bizi sürekli oyalıyor. Böyle olunca sorunlarımıza muhatap bulamıyoruz. Sağlık ocağımız yok. Yaşadığımız sorunlara çözüm bulunamadığından sorunlarımız git gide artıyor. Bundan dolayı millet buradan kaçıyor. Yetkililerden burada yaşayan yaklaşık 2 bin 600 insanın sesini duymasını ve sorunlarımıza çözüm bulmalarını istiyoruz.”

“Dayanacak gücümüz kalmadı”

Yaklaşık bir yıldır taşındığı Ciğerlo TOKİ’de birçok sıkıntı yaşadıklarını belirten Çiçek Kavak, “Burası dar gelirli aileler için yapıldı ve bizi kendi halimize bıraktılar. Burada su, elektrik, ulaşım, okul, güvenlik, temizlik gibi birçok sorunlarla yaşamaya çalışıyoruz. Hatta bugün bile elektriğimiz sabah 05:00’te gitti ve 11:00’re kadar ne elektrik ne de suyumuz yoktu. Bulaşıklarımızı ve çamaşırlarımızı bile yıkayamıyoruz. İlgili yerlere şikâyetlerimizi ilettik ama sonuç alamadık. Burada her şeyi zorlaştırıyorlar. Bizim sorunlarımızla ilgilenen muhatap bulamadık. Dayanacak gücümüz kalmadığından artık taşınmayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.