Ekmen, Batman’daki Doktor Açığı İçin Acil Önlem Talebi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Batman’daki hastanelerdeki poliklinik kapasitesinin yetersiz olduğunu belirterek, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan acil önlemler alınmasını talep etti.

Ekmen, Batman’daki Doktor Açığı İçin Acil Önlem Talebi
Yayınlama: 21.08.2024
A+
A-

Ekmen, özellikle nöroloji, göz, KBB ve cildiye alanlarında doktor eksikliği yaşandığını vurgulayarak, bu bölümlere doktor ataması yapılmasını ve 500 yataklı hastaneye ödenek aktarılmasını istedi.

Ekmen, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Batman’daki hastanelerde polikliniklerin ihtiyacı karşılayamadığını ifade etti. “Cihaz var ama yeterli doktor yok,” diyen Ekmen, bazı polikliniklerde aylarca randevu almakta zorluk çekildiğini ve doktorların ağır iş yükü altında olduğunu belirtti.

Ayrıca, doktorların mecburi hizmet sürelerini tamamladıktan sonra özel sektöre geçmeleriyle ilgili bir düzenleme yapılmasını öneren Ekmen, bu durumun hem vatandaşlar hem de sağlık çalışanları için sorun yarattığını söyledi. Ekmen, Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan, ilgili doktor atamalarının bir an önce yapılmasını ve 500 yataklı hastaneye ödenek aktarılmasını talep ettiklerini belirtti.

Advert

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.