GSB Yurt Başvuruları Başladı

Batman Üniversitesine yerleşen öğrenciler için Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurt başvuruları başladı. 2024-2025 akademik yılı için ilk kez üniversiteye kayıt yaptıran ve ara sınıf öğrencileri, başvurularını 24 Ağustos saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

GSB Yurt Başvuruları Başladı
Yayınlama: 20.08.2024
A+
A-

Batman’da yükseköğrenim görecek öğrenciler için ikisi kız ve biri erkek öğrenci olmak üzere 3 yurt hizmete hazır durumda. Yurt Hizmetleri Müdürü Nurettin Gültekin, başvuruların 12 farklı kurum ve kuruluşla koordineli olarak değerlendirileceğini belirtti. Öğrencilerden sosyal ve ekonomik durumlarına ilişkin beyanlar alınacak ve bu bilgiler doğrultusunda yerleştirme süreci yürütülecek. Ailelerin gelir durumu, sosyal durum ve başarı kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirme yapılacak.

Gültekin, başvuruların Yükseköğretim Kurulu, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından inceleneceğini ifade etti.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.