Hasankeyf’e Modern Gençlik Merkezi Kazandırıldı

Hasankeyf Kaymakamlığı, Hasankeyf Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün girişim ve çabalarıyla Antik Kent Hasankeyf’e modern bir Gençlik Merkezi kazandırıldı.

Hasankeyf’e Modern Gençlik Merkezi Kazandırıldı
Yayınlama: 15.08.2024
A+
A-

Hasankeyf Merkez başta olmak üzere, çevre köy ve mezralarındaki çocuk ve gençlerin yeni mekânı olacak olan Hasankeyf Gençlik Merkezinde son rötuşlar yapılıyor. Hasankeyfli gençlere müjdeyi veren Kaymakam Mehmet Ali İmrak, Gençlik Merkezini kısa zamanda hizmete açacaklarını söyledi.
‘GENÇLER İSTEDİ, BİZDE HAYATA GEÇİRDİK’
‘Hasankeyfli çocuk ve gençlerimiz için ne yapsak azdır’ diyen Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak; “Sayın Valimiz Ekrem Canalp’ın büyük destek ve katkılarıyla İlçemizde son rötuşları yapılan Gençlik Merkezimizi kısa zamanda gençlerimizin hizmetine açmayı planlıyoruz. Bu müjdeyi de ilçe halkımıza, çocuklara ve özellikle gençlerimize de vermiş olalım. Eyyubi Mahallesinde hizmete girecek olan 2 katlı merkezimizde bütün hazırlıklar tamamlanmak üzere. Gençlik Merkezimizin 240 metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda 700 m2 alan üzerinde kurulmuştur. Gençlik Merkezimizi Batman Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Mehmet Şafi Özperk, Gençlik Hizmetleri Müdürümüz İbrahim Rüzgâr ve ilçe Müdürümüz Veysi Datlı gerekli incelemeleri yapmış ve açılması için gereken bütün çabayı göstermişlerdir. Gençlerimiz adına emekleri ve çabalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“4940 GENÇ NÜFUSA SAHİBİZ”
İlçe nüfusunun 7969 olduğunu belirten Kaymakam İmrak, bunun 4 bin 940’nın genç nüfus olduğunun altını çizdi. Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak; “Batman’ın Hasankeyf İlçesi tarihi öneme sahiptir. 12 bin yıllık geçmişi bulunan Antik Kentimize Gençlik Merkezimiz çok yakışacaktır. Tarihi bir ilçe olmamız nedeniyle yer yer nüfus artışı olmaktadır. Gençlik Merkezi olarak düşünülen alanımız okullara, kamu kurum ve kuruluşlarına, vatandaşlarımızın da kolayca erişebileceği bir konumdadır. Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun.” diye konuştu.
“GENÇLERİMİZ KENDİNİ ÖZEL HİSSEDECEK”
Açılışa hazırlanan Hasankeyf Gençlik Merkeziyle gençlerin kendilerini özel hissedeceğini belirten ilçe Müdürü Veysi Datlı ise, yeni yetenek ve yıldızların yetişmesine vesile olacaklarını söyledi. Hasankeyf Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Datlı; “İlçemize kazandırılan Gençlik Merkeziyle gençlerimiz kendilerini özel hissedecek ve yeteneklerini keşfetmeye başlayacaklardır. Gençlik Merkezimizde Sosyal faaliyetler başta olmak üzere, Kodlama Eğitimi, El Sanatları, Müzik, Resim, görsel sanatları, Gençlik Hizmetleri, sportif faaliyetler, kültürel, mesleki ve sanatsal alanlarda hizmet verecek. Çocuklarımıza, gençlerimize ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.