“İş yerlerine yapılan saldırılar kabul edilemez”

Batman Barosu, iş yerlerine yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu belirterek, barışçıl toplanma özgürlüğünün kullanılması sırasında şiddet içeren olayların meydana gelmemesi için vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu.

“İş yerlerine yapılan saldırılar kabul edilemez”
Yayınlama: 01.08.2024
Düzenleme: 01.08.2024 12:34
A+
A-

Batman Barosu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin İsrail’in gerçekleştirdiği ve uluslararası hukukun açık ihlali olarak nitelendirilen suikast sonrası Batman’da düzenlenen İsrail’i protesto gösterileri sırasında bazı protestocuların özel işletmelere saldırdığına dair görüntülerin kamuoyuna yansımasının ardından açıklama yaptı.

‘İŞ YERLERİNE SALDIRIYA KABUL EDİLEMEZ’

İsmail Haniye’ye yönelik suikasti protesto etmenin temel bir insan hakkı olduğunu belirten Batman Barosu, bu hakkın iş yerlerine saldırıya dönüşmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Açıklamada, “Batman Barosu olarak iş yerlerine yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtiyor; barışçıl toplanma özgürlüğünün kullanılması sırasında şiddet içeren olayların meydana gelmemesi için vatandaşları sağduyuya davet ediyor, yetkililerden de benzer saldırıların yaşanmaması için gerekli önlemleri almalarını bekliyoruz” denildi.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.