Kırmızı et fiyatları düşüşe geçti

Uzun zamandır yükselişte olan kırmızı et fiyatları bir nebze de olsa düşüşe geçti. Halkın et alamamasından dolayı fiyatların düştüğünü belirten kasaplar, bu düşüşün önümüzdeki günlerde devam edeceğini ifade etti.

Kırmızı et fiyatları düşüşe geçti
Yayınlama: 03.08.2024
A+
A-

Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, yaptığı açıklamada, haksız bir şekilde yükselen et fiyatlarının kısmen de olsa düşmeye başladığını söyledi.

Kırmızı et fiyatlarının uzun zamandır ülke gündemini meşgul ettiğini belirten Rüzgar, “Et fiyatlarında haksız bir yükseliş vardı. Kurban Bayramından bu yana şu anda ette yüzde 10’luk bir düşüş var. Önümüzdeki günlerde fiyatların daha da düşeceği görülüyor. Çünkü şu anda ete talep yok. Talep olmayınca fiyatlar düşmeye başlıyor.” dedi.

“Yüzde 30’lara kadar düşmesi gerekir”

Advert

Kırmızı et fiyatlarının şu an itibariyle en az yüzde 30 oranında düşmesi gerektiğini vurgulayan Rüzgar, “Geçen sene bu vakitlerde kuzu eti 140 TL’den satılıyordu. Kurban Bayramından önce bu et 480-500 TL’ye yükseldi. Dana eti ise 160-180 TL’den satılıyordu. Kurban Bayramından önce ise bu et 550 TL’den satılıyordu. Çok haksız bir yükseliş vardı. Şu an ise sadece yüzde 10 bir düşüş var. Bunun yüzde 30’lara kadar düşmesi gerekir.” diye konuştu.

“Düşüş gayet sevindiricidir”

Et fiyatlarının önümüzdeki günlerde daha da düşeceğini ifade eden Rüzgar, şöyle devam etti:

“Kuzu eti kasaplarda 480 TL’den 420 TL’ye satılmaya başlandı. 60 TL’lik bir düşüş var. 550 TL’den satılan dana eti ise şu anda 450-500 TL arasında satılıyor. Bu düşüş vatandaş açısından gayet sevindirici bir gelişmedir. Lokantacılara da sesleniyorum. Mademki kasaplar fiyatları düşürdü lokantacılar da yemek fiyatlarını düşürsünler. Şu anda bir yemek, bir kilo et fiyatıyla eşdeğerdir. Bu çok yüksektir. İstiyoruz ki vatandaşlar makul fiyattan hem et alabilsin hem de lokantada rahat bir yemek yiyebilsinler.” (İLKHA)

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.