“Kürt Sorunu Çözülmeden Diğer Sorunlar Çözülemez”

CHP PM Üyesi ve Batmanlı hemşehrimiz Hüseyin Yaşar, Halk TV’nin “Görkemli Hatıralar” programında Hasankeyf’ten canlı yayın yaptı. Yayında sanatçı Serhan Asker’in sunuculuğunda, Hasankeyf Belediye Başkanı Hamit Tutuş ile birlikte bölgenin özgün yemekleri, halk oyunları ve tekne turu gibi etkinliklere yer verildi.

“Kürt Sorunu Çözülmeden Diğer Sorunlar Çözülemez”
Yayınlama: 20.08.2024
A+
A-

“Hasankeyf’in Tarihi Yok Edildi”

Yayında konuşan Hüseyin Yaşar, Hasankeyf’in sular altında kalmaması için bölge halkı, STK’lar ve siyasi parti temsilcileriyle verdikleri mücadeleye rağmen hükümetin bu çağrılara kulak tıkadığını belirtti. Yaşar, “Tarih yok edildi, bu bir müteahhit çıkarı için yapılan tarihi yok etme hareketidir. Artık yapacak bir şey kalmadı. 30 yıl aradan sonra CHP olarak Hasankeyf’te belediye seçimlerini kazandık. Bundan sonra amacımız, Başkanımıza destek olmak ve projeleri hayata geçirmektir” dedi.

“Batman’ın Sorunlarının Temelinde Kürt Sorunu Var”

Ayrıca, Batman’ın ekonomik sorunları, işsizlik ve çiftçilerin durumu gibi meseleler üzerine de değerlendirmelerde bulunan Yaşar, “Bu sorunların temelinde yatan en büyük etken Kürt sorunudur. Kürt sorunu çözülmeden ekonomi ve diğer sorunların çözüleceğine inanmıyorum” ifadelerini kullandı.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.