Kuyubaşı TOKİ sakinleri sorunlara çözüm bekliyor

Batman’ın Kuyubaşı (Cigerlo) TOKİ bölgesinde tamamlanarak teslim edilen TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlar, bir türlü giderilmeyen eksiklikler nedeniyle tepki gösterdiler.

Kuyubaşı TOKİ sakinleri sorunlara çözüm bekliyor
Yayınlama: 04.08.2024
Düzenleme: 04.08.2024 15:14
A+
A-

Batman Merkeze bağlı olan Yenişehir Mahallesi (Cigerlo) TOKİ olarak bilinen konutların teslimatından bu yana sorunların bitmediğini belirten TOKİ sakinleri, sorunlarına artık kalıcı çözüm bulunmasını istiyor.

2023 Mayıs ayında 29 bloktan ve 658 daireden oluşan Cigerlo TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlar, bir türlü giderilmeyen sorunlarını İLKHA mikrofonuna anlattılar.

Özellikle ulaşımın yetersizği, su kesintilerinin çok sık yaşandığını, okul ve sağlık ocağının olmaması yönünde birçok sorun yaşadıklarını ifade eden TOKİ sakinleri, bunun yanında yüksek aidat ücreti vermelerine rağmen asansörlerinin halen kapalı olduğu, gerekli temizliğin yapılmadığı gibi birçok sorun yaşadığını belirterek, TOKİ yönetiminde şikâyetçi olduklarını belirtti.

Advert

Tek isteklerinin yaşadıkları sorunlara çözüm bulunması olduğunu belirten TOKİ sakinleri, yetkililerin seslerini duymasını istedi.

“Eğitim, ulaşım ve su kesintileri ana sorunumuzdur”

Mağduriyetlerinin 13 aydır devam ettiğini ve yapılması gereken hizmetlerin bir türlü yapılmadığını söyleyen TOKİ sakinlerinden Cahit Alan, “Ciğerlo TOKİ’de oturan bizler, 13 aydır mağduruz. Eğitim ve ulaşım ana sorunumuzdur. Yaşadığımız diğer sorunları da birçok STK ve kurumlara bildirmemize rağmen yalnız kaldık. Burada 600 daireye yakın ev var. Bunların yüzde 80’i doludur. Burada çocuk sayısı çok fazla olmasına rağmen halen okul yok. Okul ve sağlık komplesinin projede belli ve yeri ayrılmasına rağmen yapılmıyor. İçme suyu sorunu da yaşıyoruz. Neredeyse haftanın üç günü suyumuz yok. Yetkililerden tek isteğimiz sesimizi duymalarıdır.” ifadelerini kullandı.

“Ulaşım ve su sorunu acil çözülmeli”

Yetkililerin artık Cigerlo TOKİ sakinlerinin yaşadığı sorunu duyup çözmesi gerektiğini belirten Mehmet Sait Karadaş, “Bir seneden fazladır buraya taşındık ama halen birçok sorumuz çözüm bekliyor. Binalardaki asansörlerimiz çalışmıyor. Su sorunu yaşıyoruz. Bina aidat ücretleri yüksek olmasına ve düzenli vermemize rağmen TOKİ yönetiminden istediğimiz hizmeti alamıyoruz. Sorunlarımızı ne zaman TOKİ yönetimine ilettiysek bize ‘çözeceğiz diyorlar’ ama değişen bir şey olmuyor. Buraya saatte bir otobüs geliyor ve bu da büyük bir sorundur. Sorunlarımız çoktur ve yetkililerin sesimizi duymalarını bekliyoruz.” dedi.

“Birçok sorunumuz var ama çözen yok”

Cigerlo TOKİ’nin sahipsiz bırakıldığını ifade eden Şehmus Savgat, “Burada ulaşım, yol, sağlık kuruluşu ve su sorunu yaşıyoruz. Evlerimizin içi dökülüyor. Çoğu zaman sularımız kesiliyor ve büyük sıkıntı yaşıyoruz. Biz sahipsiziz. Birçok sorunumuz var ama çözen yok. Yetkililerden isteğimiz sadece sorunlarımızı çözmeleridir.” şeklinde konuştu.

“TOKİ yönetimi buranın sorunlarıyla ilgilemiyor”

Artık dayanamadıklarını ve sorunlarının bir an önce çözeme kavuşması gerektiğini ifade eden Hayat Kaplan ise, şunları söyledi:

“Ev anahtarları bize teslim edildikten sonra buraya taşındım. Merkezden buraya gidip gelmek çok zor. Durağa gittiğimizde bazen iki saat beklediğimiz oluyor. Burada okul ve sağlık ocağı yok. Binada bulunan asansörlerimiz çalışmadığı için yaşlılarımız sorun yaşıyor. Bina aidatları yüksek olmasın rağmen gerekli hizmeti alamıyoruz. Bir kapıcı 5 bloğa baktığı için yetişmiyor. Her elektrik kesintisinde sularımız kesiliyor. Sorunumuz çok ve çözen yok. Burada hırsızlık olayları da çoğalmış durumdadır. TOKİ yönetimi buranın sorunlarıyla ilgilemiyor. Burası sahipsiz kalmış durumda. Artık dayanamıyoruz ve sorunlarımızın çözeme kavuşmasını istiyoruz.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.