“Ölüm yolunda” çalışmalara başlandı: Düğün salonları mühürleniyor

Batman’da birçok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan Organize Sanayi Bölgesi yolunda yol yapım çalışmalarına başlandı. Yolu güvenli hale getireceklerini belirten Vali Ekrem Canalp, yol güzergâhındaki 6 düğün salonunu da mühürleyeceklerini söyledi.

“Ölüm yolunda” çalışmalara başlandı: Düğün salonları mühürleniyor
Yayınlama: 02.08.2024
A+
A-

Batman Valisi Ekrem Canalp ve Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla birçok ölüm ve yaralanmalara neden olan Batman-Siirt Çevreyolu çöplük kavşağından Organize Sanayi Bölgesi kavşağına kadar olan yolda orta refüj çalışmaları başlatıldı.

Buradaki yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Ekrem Canalp, basına çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Batman-Diyarbakır yolunda duble yol projesini hayata geçirmeye başladıklarını belirten Canalp, sene sonunda köprüsüyle beraber bu yolun belli kısmının bitmiş olacağını söyledi.

Advert

Yol yapım çalışmalarının sürdüğü bir başka yolun ise Hasankeyf yolu olduğunu dile getiren Canalp, Hasankeyf yolunun da Batman’ın 10 yıllardan beridir gündemini meşgul eden bir yol olduğunu; Bir, bir buçuk ay içerisinde Hasankeyf yolunu da ulaşıma duble yol olarak açmış olacaklarını kaydetti.

Sorun yaşanan bir başka yollardan bir tanesinin de Batman-Beşiri yolu olduğunu, bu yolun da uzun yıllardan beridir hep gündemde tutulduğunu belirten Vali Canalp, bu yoldaki ölümlü trafik kazalarının önüne geçilmesiyle ilgili bir takım tedbirler alacaklarını ifade etti.

“Dikey trafik hareketi tamamen kesilecek”

Canalp, “Bu yol Hasankeyf yolu gibi duble yol olarak dört dörtlük bitirilmiş olduğu zaman hem ayrılmış yol olacak hem kenarında servis yollarıyla beraber faaliyet gösteren bir yol olacak. Dikey trafik hareketi tamamen kesilecek. Dört dörtlük aydınlatması olan bir yol olacak. Hatta bisiklet yollarının dahi olduğu güvenli bir yol haline getirilmiş olacak.” dedi.

“Yolu ayrımlı yol haline getireceğiz”

Bu yolun bu şekle gelene kadar da alınması gereken her türlü tedbirleri alacaklarını vurgulayan Canalp, şöyle devam etti:

“Bu tedbirlerden bir tanesi, yolu ayrımlı yol haline getirmektir. Bu yolla ilgili temel sıkıntılardan en esaslı olanı yoldaki dikey trafiktir. Karayollarımız burayı yaptığı zaman yolun sağında solunda şu anda var olan tesisler yoktu. Batman’ın ihtiyaç duyduğu şey organize sanayidir. Gece kondu sanayileşmede trafik güvenliğinin sağlanmasını ne kadar zor olduğunu ve kazalara nasıl sebep verdiğini buradan bir kez daha görüyoruz. Dolayısıyla Batman’ın çıkış noktası gecekondu sanayileşme değil organize sanayidir. Biz de bunun üzerinden gidiyoruz ve bunu yapıyoruz. Yol üzerinde iki adet ışıklı kavşak inşa edilecektir.”

“Düğün salonlarının faaliyetlerine izin verilmeyecek”

Yol güzergâh boyunca tespit ettikleri 6 düğün salonunun olduğunu aktaran Canalp, buradaki düğün salonlarının da mühürleme işlemlerinin başladığını, faaliyetlerine izin verilmeyeceğini belirtti.

Yol üzerinde hız kesici hız bantlarının da yapılacağını dile getiren Canalp, mevcut uyarı ikaz flaşörlerin sayısını da iki katına çıkaracaklarını, mavi ışıklı ikaz lambaların güzergâh boyunca bulunacağını ifade etti.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.