Otoyol geçiş ödemeleri e-Devlet üzerinden yapılabilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: “Tünel, köprü ve otoyol geçiş ödemeleri e-Devlet üzerinden yapılabilecek.”

Otoyol geçiş ödemeleri e-Devlet üzerinden yapılabilecek
Yayınlama: 12.08.2024
Düzenleme: 12.08.2024 13:18
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, araç sahiplerinin tünel, köprü ve otoyol geçiş ödemelerini artık e-Devlet üzerinden kolaylıkla yapabileceklerini duyurdu. Uraloğlu, bu yeni uygulamanın, Karayolları Genel Müdürlüğü ve özel şirketler tarafından işletilen tüm ücretli yolları kapsadığını belirtti. Bakan Uraloğlu, T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından e-Devlet sisteminde yapılan geliştirmeler sayesinde, araç sahiplerinin yasal takibe konu olmamış ve cezaya düşmemiş geçiş ödemelerini e-Devlet üzerinden güvenli bir şekilde gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

TÜNEL, KÖPRÜ VE OTOYOL GEÇİŞ ÖDEMELERİ E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLECEK

Uraloğlu, “Vatandaşlarımız, artık geçiş borçlarını tek tıkla e-Devlet üzerinden ödeyebilecekler. Bu geliştirmelerle, ihlalli geçiş bildirimi ve borç sorgulama gibi işlemler daha kullanıcı dostu bir hale getirildi. Amacımız, dijital hizmetlere erişimi artırmak ve vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırarak bu hizmetleri daha pratik ve güvenli hale getirmek.” dedi. Bu yeni hizmet, sadece üzerine plakası kayıtlı araçları olan kişilerin kullanımına açık olacak ve geçişlerin cezaya düşmeden ödenmesi konusunda araç sahiplerine büyük kolaylık sağlayacak.

Advert

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.