Şarküteri işletmecileri: Peynir fiyatlarında ciddi bir artış yok

Hava sıcaklıklarının artması ve hayvanlarda süt veriminin düşmesinin kahvaltıların vazgeçilmezi olan peynirlerde az da olsa fiyat artışına neden olduğunu belirten şarküteri işletmecileri, peynirde ciddi bir fiyat artışının olmadığını söyledi.

Şarküteri işletmecileri: Peynir fiyatlarında ciddi bir artış yok
Yayınlama: 13.08.2024
A+
A-

Bahar aylarında süt veriminde yaşanan bollukla peynir fiyatlarının uygun olduğu bir sezon ile başladıklarını belirten şarküteri işletmecileri, hava sıcaklıklarının atması ve süt veriminin azalmasıyla azda olsa peynir fiyatlarında artışa neden olduğunu belirti.

Peynir fiyatlarında yaşanan artışın normal olduğunu belirten şarküteri işletmecileri, sezon başında yaş olan peynirin fire vererek kuruduğunu, peynir fiyatlarında ciddi bir artış olmadığını ve artan fiyatın normal olduğunu söyledi.

“Peynir fiyatlarında ciddi bir artış yok”

Advert

Bahar ayına göre peynir fiyatlarında küçük bir artışın olduğunu ifade eden şarküteri işletmecisi Recep Yanaç, “Şu anda en iyi koyun peynirinin fiyatı bizde 250 liradır. Tabi 200 ile 250 lira arasında değişende vardır. İnek peynirleri ise 150 ile 190 lira arasındadır. Bahar aylarına göre peynir fiyatlarında ufak bir artış var ve tabi bu da normaldir. Çünkü hava sıcaklığının artmasıyla hayvanlarda süt kesiliyor ve bu da peynir fiyatlarına yansıyor. Onun haricinde şu anda peynirde ciddi bir fiyat artışı yoktur. Sezon başından yani bahardan şu ana kadar peynirde kilo başına 30-40 lira gibi bir fark vardır. Tabi sütte verim azaldıkça peynir fiyatları yükselecektir.” ifadelerini kullandı.

“Hayvanlarda süt bitme sürecine girdiği için peynir fiyatlarında biraz yükselme oldu”

Sezon başına göre peynir fiyatlarında biraz artış olduğunu ve peynirin kurumasıyla normal olduğunu ifade eden bir diğer şarküteri işletmecisi Sadullah Türk ise şunları söyledi:

“Bizde ise şu anda kuru tulum peynirleri fiyatı 250 ile 350 lira arasında değişiyor.  İnek peynirleri ise 150 ile 180 lira arasındadır. Fabrikasyon peynirler ise kilosu 100 liraya bile var. Bahar ayının başında süt bolluğu olduğu için fiyatlar düşüktü. Ama şu anda hayvanlarda süt bitme sürecine girdiği için peynir fiyatlarında biraz yükselme oldu. Peynir çeşidine göre kilo başına 50-60 lira arasında bir artış oldu. Bu da normaldir. Çünkü şimdiki peynir kurdur.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.