‘Taziye yemeklerini şikayetler üzerine kaldırdık’

Batman’da son günlerde taziye evlerinde sunulan yemeklerle ilgili artan şikayetler ve eleştiriler üzerine Batman Belediyesi Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık bir açıklama yaptı.

‘Taziye yemeklerini şikayetler üzerine kaldırdık’
Yayınlama: 29.08.2024
Düzenleme: 29.08.2024 15:18
A+
A-

Eşbaşkanlar, taziye evlerinde yemek verme uygulamasının, dar gelirli aileler üzerinde mali yük oluşturduğunu belirterek, bu uygulamanın kaldırılmasına yönelik karar aldıklarını ifade etti.

“Taziye Evleri İle İlgili Eleştiriler Karalama Amaçlı”

Sönük ve Işık, konuya dair yapılan basın açıklamalarının yanlış yönlendirildiğini ve bu olayın bazı çevrelerce karalama kampanyasına dönüştürülmek istendiğini öne sürdü. Belediye Eşbaşkanları, taziye evlerinde yemek verme uygulamasının, özellikle acılı ailelerin yemek masrafları nedeniyle ekonomik zorluk yaşamasına yol açtığını, bazı ailelerin bu yüzden kredi çekmek zorunda kaldığını belirtti.

“Taziye Evlerindeki Yemek Uygulaması Kaldırıldı”

Bu nedenle, sivil toplum örgütleri, din adamları, kanaat önderleri, dernek ve oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve mahalle muhtarları ile yapılan geniş çaplı görüşmelerin ardından, bu uygulamayı sonlandırma kararı aldıklarını açıkladılar. Eşbaşkanlar, Batman Belediyesi dışında diğer resmi kurumlarla da görüşmelerin sürdüğünü ve bu meseleyle ilgili kapsamlı bir açıklamanın ardından kamuoyunu bilgilendireceklerini belirtti.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.