TJA Öncülüğünde Ezidi Kadınlar İçin Yürüyüş Düzenlendi

Yılmaz Güney Parkı’nda bir araya gelen kadınlar, TJA (Özgür Kadın Hareketi) öncülüğünde Şengal’deki Ezidi kadınlara yönelik yapılan katliamı kitlesel bir yürüyüşle protesto etti.

TJA Öncülüğünde Ezidi Kadınlar İçin Yürüyüş Düzenlendi
Yayınlama: 04.08.2024
A+
A-

DAİŞ’in Ezidilere yönelik gerçekleştirdiği katliamın 10. yıl dönümüne ilişkin düzenlenen basın açıklaması ve yürüyüş, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Milletvekilleri Adalet Kaya, Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Zeynep Oduncu, Barış Anneleri Meclisi, DBP, DEM Parti Batman, Siirt, Diyarbakır İl Örgütleri ile Siirt ve Diyarbakır’dan gelen kadınların katılımıyla gerçekleşti.

Kadınlar, “Ezidi kadınlara yapılan soykırım insanlığa yapılan soykırımdır; unutmayacağız” yazılı pankartlar açarak, çeşitli dövizler taşıdı. Kadınlar beyaz tülbentleri ile açıklamadaki yerini alırken, açıklamayı TJA Aktivisti Fatma Ablay okudu.

Advert

Ablay, DAİŞ tarafından binlerce kadının ve çocuğun katledildiğini belirterek, “6 bin kadın ve çocuk esir alındı. 4 bin Ezidi kadın göçe maruz kaldı. Binlerce kadından haber alınamıyor. Burada hedef alınan kadın kazanımları ve kadın mücadelesidir. Ezidi kadınlara dönük saldırının altında da bu hedef bulunmaktadır. Tüm bu kıyımlara rağmen Ezidi kadınlar direndi ve yeni bir yaşamı tekrardan inşa ettiler” dedi.

Basın açıklamasının ardından, toplanan kitle alkış, slogan ve zılgıtlar eşliğinde yürüyüşe geçti. DBP İl Örgütü önünde sona eren yürüyüşte konuşan DEM Parti Milletvekili Zeynep Oduncu, “10 yıl önce Şengal’de katledilen Ezidi kadınlar dünyanın gözü önünde katledildi. Binlerce kadın katledilip tecavüze uğradı. Bütün dünya bu durumu canlı olarak izledi” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından sloganlar, alkışlar ve zılgıtlarla son buldu. DEM Parti Milletvekilleri Adalet Kaya, Sabahat Erdoğan Sarıtaş ve Zeynep Oduncu’dan oluşan kalabalık bir heyet, Beşiri ilçesine bağlı köylerde bulunan Ezidileri ziyaret etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.