Vergide Adalet Eylemleri 22. Haftasında

Türkiye genelinde “Vergide Adalet İstiyoruz” şiarıyla gerçekleştirilen eylemler, 22. haftasında da devam ediyor. SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası öncülüğünde yapılan eylemler, bu hafta SES Batman Şubesi’nin binasında düzenlendi. Basın açıklamasını SES Batman Şubesi Şube Eş Başkanı Cihan Tüzün okudu.

Vergide Adalet Eylemleri 22. Haftasında
Yayınlama: 07.08.2024
A+
A-

Eylemler, Aile Sağlığı Merkezleri önünde, hastane bahçelerinde ve vergi dairelerinin kapısında sürdürülüyor. “Vergide Adalet İstiyoruz” sloganıyla taleplerini dile getiren eylemciler, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni vergi kanununu eleştirdi. Tüzün, Bakan Şimşek’in, “vergide adaleti sağlayacağız” söyleminin aksine halkın üzerine yeni vergiler yükleyerek adaletsizliği pekiştirdiğini belirtti.

‘YÜKSEK VERGİ YÜKÜN ÇALIŞANLARI ZOR DURUMDA BIRAKIYOR’

TÜİK tarafından açıklanan %61,8’lik enflasyon oranının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Tüzün, ENAG’ın %100,8 olarak belirlediği enflasyon verileriyle karşılaştırarak, çalışanların bu koşullarda nefes alamaz hale geldiğini ifade etti. Artan mal ve hizmet fiyatları karşısında, düşük ücret artışlarının ve yüksek vergi yükünün çalışanları zor durumda bıraktığını belirtti.

Advert

HALKIN ALIM GÜCÜ DÜŞÜYOR

Temmuz ayında en fazla fiyat artışının %38 ile elektrikte, en fazla fiyat düşüşünün ise %14,92 ile patateste olduğunu belirten Tüzün, halkın patates bile almakta zorlandığını vurguladı. Bu durumun adaletsizlik olduğunu ifade eden Tüzün, vergi kesinti oranlarının sabit kalmak kaydıyla en fazla %15 olmasını talep etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.