Av yasağının kalkmasıyla balıkçılar ve vatandaşlar sevindi

15 Nisan’da başlayan av yasağıyla yaklaşık 5 ay durgun süreç geçiren balıkçılar, 1 Eylül tarihinde av yasağının kalkmasıyla tezgâhlarını tekrar balık çeşitleriyle süslerken hem balıkçıların hem de vatandaşın yüzü güldü.

Av yasağının kalkmasıyla balıkçılar ve vatandaşlar sevindi
Yayınlama: 03.09.2024
A+
A-

1 Eylül itibariyle biten av yasağıyla beraber balıkçıların yüzünün güldüğünü belirten balıkçı esnafı, sezonun açılması hem balıkçıları hem de vatandaşı sevindirdiğini söyledi.

Aylar sonra tezgâhlarına gelen istavrit, uskumru, kupes, kefal ve hamsi çeşitleriyle mesailerine kaldıkları yerde devam ettiklerini belirten balıkçı esnafı, balığın bol ve fiyatlarında uygun olduğu bir sezon geçeceğini belirtiler.

Geçen senelere göre balık fiyatlarının çok değişmediğini belirten balıkçı esnafı, ilk başlarda fiyatlar biraz yüksek gelse de balık çeşidinin ve verimin artmasıyla düşeceğini ifade etti.

Advert

“Balık fiyatlarda pek bir değişiklik yok”

Balık sezonlarının hayırlısıyla başladığını belirten balıkçı esnafı Abdullah Basut, “Av yasağının kalkmasıyla balıklarda gelmeye başladı ve güzel bir talepte var. Şu an istavrit, uskumru, kupes, kefal ve hamsi geldi. Çupra ve levrek çeşitleri her zaman vardır. Fiyatlarda pek bir değişiklik yok. Fiyatlar yüksek olması gerekirken düşüktür. İnşallah böyle devam eder. Balığın fiyatı balığın bol veya az olmasıyla değişkenlik gösteriyor. Her şeyde yaşanan maliyet artışları ister istemez biraz da olsa balık fiyatlarına yansıyacaktır. Şu anda istavrit ve hamsinin kilosu 100 liradır. En çok tercih edilenler ise istavrit, hamsi, çupra, levrek ile alabalık çeşitleridir.” diye konuştu.

“Balık sezonunun açılması hem bizi hem de vatandaşı sevindirdi”

Yeni balık sezonundan ümitli olduklarını belirten bir diğer balıkçı esnafı Feyzullah Altuner, “1 Eylül’den itibaren balık sezonu baladı ve bugün bizlere balık çeşitleri yavaş yavaş gelmeye başlıyor. Şu anki fiyatlar normaldir. İlk mahsul olduğu için fiyatlar ister istemez bir yüksek gelebilir ama bir hafta 10 gün sonra fiyatların düşeceğinden eminiz. Şu an küçük balık fiyatları 75 liradan başlıyor 200 liraya kadar gidiyor. Tabi çupra ve levrek fiyatları hariç. Bu sezon işlerimizin bereketli olmasından ümitliyiz. Yani balıkların geldiği duyan vatandaşta balık almaya geliyor. Aylar sonra taze ve deniz balığının gelmesi hem bizi hem de müşterileri memnun etti.” dedi.

“Yeni balığın geldiğini duyunca gelip aldım”

Balık fiyatların uygun olduğunu söyleyen vatandaş Mehmet Resul Aslan, “Buraya balık almaya geldim. Çoktandır balık almadığımız için yeni balık geldiğini duyunca gelip aldım. Balık fiyatı da uygudur. İmkân buldukça balık almaya çalışıyorum. Çünkü çok faydalıdır.” şeklinde konuştu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.