Başkan Yılmaz’dan Yeni Eğitim Yılı Açıklaması

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bir açıklama yaptı.

Başkan Yılmaz’dan Yeni Eğitim Yılı Açıklaması
Yayınlama: 05.09.2024
A+
A-

Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Yılmaz, veliler ve öğretmenlerin büyük bir sorumluluk üstlendiğini vurguladı.

“Çocukların Eğitim Hakkı ve Güvenliği Öncelikli Sorunlar”

Yılmaz, açıklamasında çocukların en iyi koşullarda eğitim görme hakkına sahip olduğunu belirterek, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, bizim geleceğimizin yönlendiricileri olacak. Onlar için her türlü kötülükten uzak durmaları gerektiğini ve madde bağımlılığı gibi tehlikelerden korunmaları için velilerimize ve öğretmenlerimize büyük sorumluluk düştüğünü” ifade etti. Ayrıca, il emniyetine okul önlerinde ve öğrenci yoğunluklu bölgelerde güvenlik önlemlerinin artırılması çağrısında bulundu.

“Eğitim Maliyetleri Aileleri Zorluyor”

Maliyetlerin artmasının aileler üzerinde ek bir yük oluşturduğunu belirten Yılmaz, “Her ailenin evladı eğitim hakkına sahiptir. Ancak yüksek maliyetler bu hakkı zorlaştırmamalıdır. KYK yurtlarının yetersizliği ve özel yurtların yüksek ücretleri, öğrenci ve ailelerini maddi yönden zorlamaktadır. Bu konuda hükümetin barınma, kırtasiye ve ulaşım sorunlarının giderilmesi için acil adımlar atması gerekmektedir,” dedi.

Advert

Yılmaz, yeni eğitim öğretim yılının başarılı ve hayırlı olması temennisinde bulunarak, DEVA Partisi olarak bu konunun takipçisi olacaklarını ve öğrenci dostu çözümler için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.