Batman Halk Sağlığı Haftası Etkinlikleri Başlıyor

Batman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında düzenlenecek etkinliklerle ilgili bilgiler verdi.

Batman Halk Sağlığı Haftası Etkinlikleri Başlıyor
Yayınlama: 04.09.2024
A+
A-

Bu yılki tema “Sağlığını Erteleme, Harekete Geç” olarak belirlendi. Etkinlikler, “Aşının Gücüne İnan, Aşılan”, “Farkında Ol Taramanı Yaptır Kanseri Engelle”, “Emzirmek Annenin, Anne Sütü Bebeğin Sigortasıdır”, “Ekranı Değil, Hayatı Yaşa”, “Her Adımında Aile Hekimin Yanında”, “Alışkanlıklarımızı Değiştiriyoruz, Sağlıklı Besleniyoruz” ve “Sağlıklı Anneler, Sağlıklı Nesiller” temalarını kapsayacak.

Canpolat, aile hekimliği uygulamasının önemine dikkat çekti ve vatandaşların sağlık hizmetlerinden nasıl faydalanabileceklerini açıkladı. Batman’daki 4 Sağlıklı Hayat Merkezi, obezite, psikososyal destek, fizyoterapi, Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM), Verem Savaş Birimi ve Sigara Bırakma Poliklinikleri ile ücretsiz hizmet sunacak. Etkinlikler, Batman merkez ve ilçelerinde düzenlenecek ve vatandaşlar aile hekimlerine başvurarak sağlık izlem ve tarama hizmetlerinden yararlanabilecek.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.