Belediyeden Glütensiz Dondurma Şenliği

Batman Belediyesi, çölyak hastalarının glütensiz gıdalara erişimini kolaylaştırmak amacıyla Çamlıtepe Mahallesi’nde bulunan Glütensiz Cafe ve Fırın’da büyük bir dondurma şenliği düzenledi. Etkinlik, çölyak hastası çocuklar ve aileleri için keyifli bir gece sundu.

Belediyeden Glütensiz Dondurma Şenliği
Yayınlama: 04.09.2024
A+
A-

Belediye Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Demir Sevim ve belediye meclis üyelerinin katıldığı şenlikte, Batman’da kayıtlı 940 çölyak hastası ve aileleri bir araya geldi. Belediye Eşbaşkanları, etkinlik boyunca çocuklara glütensiz dondurma ikram etti.

Eşbaşkan Gülistan Sönük, çölyak hastalarının glüten içermeyen gıdalara erişimde yaşadıkları zorluklara dikkat çekti. Sönük, “Glütensiz Cafe ve Fırın’ı hizmete açarak çölyak hastalarının sosyal yaşamlarına katkıda bulunmayı ve tatlı ürünlere erişimlerini sağlamayı hedefledik. Bu tür etkinliklerimiz ilerleyen dönemlerde de devam edecek,” dedi.

Advert

Eşbaşkan Yeşil Işık ise, belediyenin çölyak hastalarının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak çalışmalar yaptığını belirtti. Işık, “Glütensiz Cafe ve Fırın’da çölyak hastalarının güvenle tüketebileceği birçok ürün sunuyoruz. Bugün düzenlediğimiz şenlikte çocuklarımızın ve ailelerinin yüzlerindeki mutluluğu görmek bizim için en büyük ödül,” diye ekledi.

Şenlik, katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşatırken, çölyak hastalarına destek olma ve toplumda farkındalık yaratma amacıyla düzenlenmiş başarılı bir etkinlik olarak değerlendirildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.