Ekmen’den Aile Hekimliği Sistemine Övgü

Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, vatandaşların kaliteli ve erişilebilir sağlık hizmetlerine ulaşabilmesi için aile hekimliği sisteminin önemine dikkat çekti.

Ekmen’den Aile Hekimliği Sistemine Övgü
Yayınlama: 04.09.2024
A+
A-

Ekmen, 2010 yılından bu yana Batman’da uygulanan aile hekimliği sisteminin tüm vatandaşlar için geçerli olduğunu belirtti.

Özellikle emekliler için yaşlılığa bağlı ortaya çıkan kronik hastalıkların (diyabet, hipertansiyon, obezite, böbrek rahatsızlıkları vb.) tarama, izlem ve tedavilerinin aile hekimliği birimlerinde ücretsiz olarak yapıldığını vurgulayan Ekmen, bu hizmetlerin emeklilerin sağlığı açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Batman merkezde Tilmerç, Hürriyet ve 19 Mayıs Mahalleleri ile Kozluk ilçesinde toplam 4 Sağlıklı Hayat Merkezi’nin hizmet verdiğini belirten Ekmen, bu merkezlerde obezite ile mücadele, sağlıklı beslenme, psikososyal danışmanlık, fizyoterapi hizmetleri, sigara bırakma poliklinikleri ve kanser tarama işlemleri gibi hizmetlerin ücretsiz sunulduğunu aktardı. Başkan Ekmen, tüm emeklilere sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diledi.

Advert

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.