Oduncu’dan Batman Karayolu için komisyon talebi

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Batman’daki artan trafik kazalarının önüne geçilmesi için Meclis araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.

Oduncu’dan Batman Karayolu için komisyon talebi
Yayınlama: 13.09.2024
A+
A-

Oduncu, karayollarındaki altyapı yetersizliklerinin ve proje gecikmelerinin kazalara neden olduğunu belirtti.

“103 Ölü, 7 Bin 68 Yaralı”

Son beş yıl içinde Batman’da 4 bin 218 ölümlü veya yaralamalı trafik kazası yaşandığını ifade eden Oduncu, bu kazalarda 103 kişinin hayatını kaybettiğini ve 7 bin 68 kişinin yaralandığını aktardı. Son olarak, Kuyubaşı TOKİ Yenişehir Mahallesi’nde meydana gelen kazada bir motosiklet sürücüsünün hayatını kaybettiğini vurguladı.

“Çevreyolu Gecikmeleri Kazalara Neden Oluyor”

Trafik kazalarındaki artışın nedenlerinden biri olarak, Batman-Siirt Çevreyolu’nun projelendirilmesi ve inşaatındaki gecikmelere dikkat çeken Oduncu, çevreyolunun 2015’te ihale edildiğini ancak hâlâ tamamlanmadığını belirtti. Yolun aydınlatma eksiklikleri ve proje gecikmeleri, özellikle gece saatlerinde sürücüler için büyük bir tehlike oluşturduğunu söyledi.

Advert

“Batman Çevreyolu 9 Yıldır Tamamlanmadı”

Oduncu, çevre yolunun yapımına 9 yıl önce başlandığını, ancak hâlâ bitirilmediğini belirtti. Çevre yolunun ilk proje ihalesinin Aralık 2015’te yapıldığını, Batman-Beşiri-Kurtalan-Siirt bölünmüş yolunun bir kısmı için ihalenin 2021’de yapıldığını ve işin teslim süresinin Aralık 2022 olduğunu hatırlattı. Ayrıca, Batman-Hasankeyf-Gercüş-Midyat yolu ve Batman-Beşiri-Kurtalan-Siirt bölünmüş yolu için yapılan yeni ihale ve sözleşmelerin de tamamlanmadığını ifade etti.

Bu sorunların çözülmesi ve trafik güvenliğinin artırılması için bir araştırma komisyonu kurulmasını talep eden Oduncu, zamanında tamamlanmayan projelerin nedenlerinin araştırılması gerektiğini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.